Що у сусідів? Яка ситуація із коронавірусом у сусідніх із Закарпаттям країнах та областях?

Що у сусідів? Яка ситуація із коронавірусом у сусідніх із Закарпаттям країнах та областях?
Закарпаття довго залишалося в кінці статистики по захворюваності на коронавірус по Україні. Дивовижно, але область залишалася оплотом навіть попри те, що саме через наш краї в Україну заїхали тисячі заробітчан. Багато з них роз'їхалися й по Закарпаттю. Станом на ранок 13 квітня на Закарпатті 92 підтверджених випадки коронавірусної інфекції. 4 людини померли, один із них - лікар. А яка ситуація у наших сусідів?

 

За даними сайту worldometers, який подає актуальну статистику по захворюваності на COVID19 з усього світу, станом на 19:30 13 квітня у сусідніх із Закарпаттям країнах ситуація така:

Польща. Серед закарпатських сусідів за кількістю виявлених інфікованих лідирує: всього фіксують 6,934 випадків. За добу додалося 260 випадків. 13 осіб за добу померли. Всього кількість померлих 245.

Румунія. За кількістю хворих майже наздогнала Польщу. Тут зареєсторвано 6,633 випадки інфікування коронавірусом. Це 333 нових випадків за добу. Серед 318 померлих - двоє протягом доби.

Угорщина. Помітно далі у цій статистиці Угорщина. Загалом тут підтвердили 1,458 випадків інфікування, з якиз 48 - протягом останньої доби. 10 смертей протягом 12 квітня вже враховані серед загальної кількості померлих, яка становить 109 осіб.

Словаччина. У цій невеликій країні, що знаходиться у безпосередній близькості до Ужгорода зафіксували 769 хворих. 27 із них - протягом доби. Загалом у Словаччині померло 2 людей. Протягом доби, на щастя, втрат не було.

Івано-Франківська область. Станом на ранок 13 квітня МОЗ прозвітував про 300 інфікованих на Івано-Франківщині. 24 особи померли.

Львівська область. Тут сьогодні вранці було зафіксовано 124 випадки коронавірусної інфекції. Летальних випадків тут 5.

Загалом в Україні 3102 випадки інфікування. 92 з них - летальні. 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Зростання діагностованих випадків коронавірусу в Україні зумовлена зміною алгоритмів, які застосовує МОЗ: тепер тестують всіх пацієнтів, у яких є запалення легень, та всіх контактних осіб. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів