Останній дзвоник у режимі онлайн: Досвід однієї зі шкіл Ужгорода

Останній дзвоник у режимі онлайн: Досвід однієї зі шкіл Ужгорода
Сьогодні випускники чують свій останній дзвоник лише через екрани комп'ютерів та телефонів. Вони не можуть обійнятися з однокласниками та вчителями, станцювати прощальний вальс. Це їхній день. І він відбувається у режимі карантину. Про святкування останнього дзвоника в ужгородській ЗОШ №15 дізнавалися журналісти Uzhgorod.net.ua.

 

Сьогодні у кабінетах порожньо. Єдиний випускний клас – 11-А – сидів за своїми шкільними партами востаннє ще у березні. З оголошенням карантину вони спілкувалися, вчилися, писали контрольні і готувалися до ЗНО лише в режимі онлайн. Сьогодні святкують завершення навчання так само.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як закарпатським випускникам впоратися із втратою останнього дзвоника? Поради психолога

Останній дзвінок у режимі "карантин", певна річ, дистанційний. Відеозвернення до випускників записали директор школи Володимир Поліщук, класна керівниця Людмила Гасяк та їхні вчительки початкових класів – Оксана Дано та Вікторія Варга. Відтак для 11-А пролунав останній дзвоник – традиційно від першачків. Усе це розмістили на шкільній сторінці у Фейсбук. Учнів невипускних класів індивідуально вітали класні керівники: вони зідзвонювалися зі школярами у Zoom або надсилали свої відеовітання в учнівських чатах. 

Заступниця директора з виховної роботи Людмила Трачук ділиться: "У нашому випускному класі 34 учні. Дуже хороші діти! 12 відмінників. Хочеться ж наостанок їм щось приємне зробити. Це складний період був і для них, і для нас, однозначно. Спілкуємося з ними – вони сумують. Вони готувалися до цього дня не один місяць. Як на мене, надзвичайно важливе свято для дітей саме останній дзвінок. Звук того дзвінка, оці навіть першачки, які для них виступають, вальс – це те, що пам'ятаєш все життя. Тому ми хотіли зробити їм хоч невеличку приємність". 

Ще одним сюрпризом для випускників стали й фото. Класна керівниця Людмила Гасяк прикрасила дошку в класі фотоколажем із зображенням її випускників. Усе це вони побачили на відео.

Вчителі молодших класів також підготували фотоспогади про нинішніх випускників і нагадали, якими крихітками вони вперше переступили поріг школи. 

Директор школи Володимир Поліщук каже: "Настрій у нас робочий. Але із ситуації виходимо, реально оцінюючи обстановку. Звичайно, нам не вистачє спілкування з учнями, сумуємо за ними. Але мусимо це пережити. Програму всю виконали і завершуємо навчальний рік. Цікаво, що попри навчання в режимі онлайн деяка частина учнів навіть змогла покращити свої оцінки, порівняно з першим семестром. Але все одно повноцінно замінити живий урок неможливо. Усім учням документи надішлемо в електронному вигляді до 15 червня, а оригінали видамо із закінченням карантину. Вже з понеділка відбуватиметься зарахування учнів у перші класи. Їх у нас буде три".

Деректор школи додає, що "якщо раніше під час карантинів ніхто не думав, що можна проводити заняття онлайн, то тепер життя навчило нас дивитися на ситуації по-іншому. Тому будемо готуватися до навчального року так, що якщо буде карантин, навіть непов'язаний із коронавірусом, навчальний процес будемо підтримувати дистанційно. Наступні карантини канікулами більше не будуть. Але перш за все для нас – здоров'я дітей". 

Редакція Uzhgorod.net.ua бажає випускникам зберегти теплі спогади про навчальні роки, друзів і вчителів. А ще успішного складання ЗНО. Будьте здоровими і щасливими!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів