Ти можеш допомогти: Волонтеріат УжНУ просить підтримати університетських медиків

Ти можеш допомогти: Волонтеріат УжНУ просить підтримати університетських медиків
Вирішили закупити респіратори й багаторазові захисні костюми для студентів і викладачів УжНУ, які не перестають рятувати людей від COVID-19

 

Відкриті крамниці, тераси кафе, сотні людей на вулицях – Ужгород повертається до життя. Про карантин нагадує хіба що нестача громадського транспорту й перехожі у масках. Але для медиків реальність інша: вони досі щодня ризикують здоров’ям, ідуть до інфікованих COVID-19 пацієнтів і місяцями не обіймають близьких. Серед них чимало викладачів і студентів УжНУ.

Ганна Мелеганич

Ганна Мелеганич

Координаторка Волонтеріату УжНУ Ганна Мелеганич каже: «Від початку карантину наш Волонтеріат долучився до низки благодійних ініціатив міста. Водночас ми представляємо університет – численну спільноту Ужгорода. Тому вирішили зосередити увагу й на допомозі ужнівцям. У березні ми оголосили акцію «Свій до свого», на продовження якої у травні вирішили підтримати наших медиків – студентів і викладачів, які безпосередньо працюють із хворими на COVID-19. Маємо пам’ятати, що в той час, коли більшість із нас залишається вдома чи повертається до звичного життя, медики мають справу з цим захворюванням щодня і весь час потребують засобів індивідуального захисту. Ми вирішили закупити респіратори й багаторазові захисні костюми для них. Тому закликаємо тих, хто хоче допомогти, долучатися, адже наступного тижня вже плануємо робити замовлення необхідних засобів».

Волонтеріат УжНУ вже зібрав 2600 гривень для того, аби закупити засоби індивідуального захисту для наших медиків. Цих грошей вистачить усього на близько 25 респіраторів або 10 захисних костюмів. Їх можна використовувати лише по одному разу. Тож для більш суттєвої допомоги Волонтеріат просить викладачів та студентів згуртуватися і підтримати своїх. Збір триває до 1 червня.

Не залишайся осторонь. Підтримай своїх. Щоб допомогти – телефонуй: 0509093018 (Ганна Мелеганич, координаторка Волонтеріату УжНУ) або 0509799220 (Марія Треліс, координаторка Волонтеріату на медичному факультеті).

Медіацентр УжНУ

 

31 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів