Стало відомо, чому Ужгороді виникли тимчасові труднощі з отриманням бебі-боксів

Стало відомо, чому Ужгороді виникли тимчасові труднощі з отриманням бебі-боксів
Про це інформує Ужгородська міська рада.

 

Через зміну механізмів закупівлі бебі-боксів на державному рівні виникли тимчасові труднощі з їх отриманням. Як інформує департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, відповідно до рішення уряду, з 2020 року закупівля одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” здійснюється централізованою закупівельною організацією за рахунок коштів державного бюджету через систему електронних закупівель. За найсприятливіших умов перші бебі-бокси, придбані за новою процедурою, дійдуть до отримувачів у кінці червня – на початку липня 2020 року.

Порядком забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою “пакунок малюка” за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України (від 3 березня 2020 р. № 172), закріплено, що “пакунок малюка” видається при народженні дитини у закладі охорони здоров’я або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Якщо на день виписки вашої новонародженої дитини у закладі охорони здоров’я немає “пакунку малюка”, то тим, хто проживає в Ужгороді, рекомендується звернутися до департаменту праці та соціального захисту населення міської ради із відповідною заявою та довідкою про неотримання «пакунку малюка» в закладі охорони здоров’я. Наразі до департаменту вже надійшло 33 такі заяви.

«Хочемо вас запевнити – всі отримувачі будуть забезпечені бебі-боксами після їх надходження. Уряд робить усе можливе, щоб мінімізувати незручності, які виникають у зв’язку із змінами», інформує департамент праці та соціального захисту населення.

 

02 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів