Аби не сталося біди: закарпатців просять нагадати дітям правила риболовлі поблизу ліній електропередач

Аби не сталося біди: закарпатців просять нагадати дітям правила риболовлі поблизу ліній електропередач
В Закарпаттяобленерго нагадали про небезпеку риболовлі поблизу ліній електропередач.

 

"З настанням теплого літнього періоду багато батьків проводять вільний час з дітьми на риболовлі. Відпочинок та спільне проведення часу - це чудово, але при цьому не слід забувати важливі речі! Адміністрація ПрАТ«Закарпаттяобленерго» нагадує про них!

Якщо Ви подарували вудочку дитині, обов’язково поясніть їй правила поведінки поблизу ліній електропередач. Юні рибалки, захоплені риболовлею, можуть забути про обережність. Якщо Ваша дитина зібралась на риболовлю поясніть їй прості правила електробезпеки, небезпечність наближення до електричних мереж (розподільних пунктів, трансформаторних підстанцій, ліній електропередачі).

Нагадайте, що на всіх енергетичних об’єктах розміщуються знаки, що попереджають про небезпеку ураження електричним струмом.

Також смертельно небезпечною може бути риболовля в грозу, особливо в охоронних зонах ЛЕП. Вудка, яка є провідником струму, може акумулювати електричні заряди, та притягувати удар блискавки!

«Обережно! Проводи ЛЕП під напругою! Ловити рибу заборонено!», «Не влізай! Уб’є!» - це не просто слова, а знаки, що попереджають про реальну небезпеку, ігнорування яких може призвести до смертельних наслідків.

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» звертається до всіх мешканців з проханням бути уважними на відпочинку під час риболовлі та дотримуватися простих правил:

• На риболовлі будьте уважними самі, та нагадуйте іншим рибалкам про небезпеку поблизу ЛЕП!

• Уникайте вилову риби в охоронних зонах електричних мереж, під проводами повітряних ліній електропередач!

• Дотримуйтеся вимог попереджувальних та заборонних плакатів, якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередач!

Будьте обережні! Бережіть своє життя та життя своїх ближніх!"

 

15 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів