Хочеш здобути військовий фах паралельно з основним? На військовій кафедрі УжНУ триває набір

Хочеш здобути військовий фах паралельно з основним? На військовій кафедрі УжНУ триває набір
Якщо тебе вабить військова справа, саме час зробити крок назустріч мрії. На кафедрі військової підготовки добігає кінця перша хвиля набору на навчання. Встигни застрибнути в останній вагон!

 

Із 2015 року кафедра військової підготовки готує фахівців за спеціальностями «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії», «Підготовка спеціалістів спеціального призначення» та «Психологія». Іншими словами, тут гартують майбутніх піхотинців, артилеристів, спецпризначенців та психологів відповідно.

Навчання на кафедрі триває протягом 2 років методом військового дня. Тобто курсанти можуть поєднувати навчання тут зі здобуттям основного фаху чи роботою.

«Набір відбуватиметься у кілька етапів із червня до жовтня, – каже завідувач кафедри Василь Олійник. – Кілька хвиль набору маємо для того, щоб виконати замовлення Генерального штабу Міністерства оборони. Найвищий конкурс на місце традиційно очікуємо серед майбутніх спецпризначенців. Для другого курсу навчання плануємо розпочати 1 вересня, а для першокурсників воно може стартувати з 1 жовтня з огляду на хід вступної кампанії та карантин. Виходити з ситуації будемо завдяки ущільненню графіка, щоб виконати навчальний план вчасно».

Щоб зробити перший крок до здобуття звання офіцера запасу, молодшого лейтенанта, потрібно бути фізично та психічно здоровим і прагнути навчатися. Якщо за цими критеріями все збігається, можна сміливо йти на кафедру (вул. Тлехаса, 16/8) для написання заяви на зарахування. При собі слід мати паспорт і приписне свідоцтво (для хлопців). Після цього тебе направлять на проходження військово-лікарської комісії.

Далі абітурієнти проходитимуть психологічне тестування, складатимуть тест із допризовної та фізичної підготовки.

Перший етап, психологічне тестування, планують провести 23 червня. У карантинному режимі, як повідомляє Василь Олійник, цей іспит складатимуть групами по 5 чоловік та з попереднім обов’язковим проходженням температурного скринінгу. Дата може змінитися з огляду на карантинні обмеження.

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів