Відійшов у вічність Мілан Шашік – єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії

Відійшов у вічність Мілан Шашік – єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії
Про смерть владики Мілана повідомили в Мукачівській греко-католицькій єпархії.

 

Напередодні ввечері, 14 липня, на 68 році життя пішов у вічність єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

Наразі про причини смерті владики Мілана Шашіка не повідомляють.

Зазначимо, що 12 липня владика Мілан Шашік очолив Літургію у з нагоди храмового празника Апостолів Петра і Павла у с. Верховина Бистра Великоберезнянського району.

Більше інформації очікуйте згодом.

Довідково. Владика Мілан Шашік Народився 17 вересня 1952 року в Леготі, Словаччина.

Із серпня 2000 року знову посланий на Закарпаття та призначений настоятелем спільноти отців-лазаристів і парохом у Перечині, Закарпаття для римо-католиків. Із двома співробітниками обслуговував ще й Тур'я Ремети, Оноківці, Гуту, Великий Березний і Забрідь, а також і греко-католиків. У Заброді збудував новий храм.

12 листопада 2002 року папа Римський Іван-Павло II призначив о. Мілана титулярним єпископом Бононії, Апостольським Адміністратором ad nutum Sanctae Sedis Мукачівської єпархії Греко-Католицької Церкви із осідком в Ужгороді.

Після призначення Апостольським Адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії, 6 січня 2003 року владика Мілан Шашік отримав архиєрейське рукоположення з рук Папи Івана Павла ІІ.

17 березня 2010 року іменований єпархом Мукачівської єпархії. 24 квітня святково введений на кафедру в Ужгородському соборі Воздвиження Чесного Хреста.

Редакція uzhgorod.net.ua разом з вірниками греко-католицької церкви глибоко сумує у зв'язку із втратою владики Мілана. Хай Господь упокоїть його душу.

 

15 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів