Попри карантин і розмиті дороги: Як відбулося ЗНО на Закарпатті і чого чекати від вступної кампанії-2020

Попри карантин і розмиті дороги: Як відбулося ЗНО на Закарпатті і чого чекати від вступної кампанії-2020
Сьогодні на пресконференції у Закарпатській ОДА очільник області Олексій Петров розповів про хід ЗНО та про очікування від цьогорічної вступної кампанії.

 

«17 липня ми закінчили основну сесію ЗНО. Всі 53 пункти функціонували, не дивлячись на COVID-19 та на те, що дороги розмило. Ми змінили маршрути, всі автобуси функціонували. Всі 4500 інструкторів були підготовані, ніхто не захворів. Єдине, що 8 випускників зняли з "пробігу", тому що під час огляду металодетектором у них виявили заборонені предмети – ґаджети», – коментує Олексій Петров.

Також голова ОДА розповів, що найбільша відвідуваність була саме на тестах з іноземної мови. Він пояснює це тим, що люди хочуть розширяти свої можливості й це не дивно, оскільки зовсім поруч 4 європейські країни.

Говорили також про цьогорічні нововведення: «Указом Президента вперше були запроваджені зміни щодо тих осіб, які не мають бажання вступати у вітчизняні виші. Якщо у закордонних закладах освіти від них не вимагають результатів ЗНО, вони мали можливість його не складати, на відміну від випускників декількох попередніх років», – каже Олексій Петров.

Вступна кампанія цього року розпочнеться дещо пізніше, ніж зазвичай – 1 серпня.

«Ніяких зривів, переносів не буде. Всі виші на сайтах мають свої умови вступу. Випускники реєструються у електронних кабінетах на сайті того чи іншого університету, у який планують вступати. Чекаємо вступну кампанію. Думаю, проведемо її точно так само, як і ЗНО, без будь-яких проблем», – зауважив голова ОДА.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів