Як доглядати за бородою

Як доглядати за бородою
Щоб бородатий чоловік не виглядав як потерпілий і забутий на безлюдному острові чоловік, він повинен доглядати за рослинністю на обличчі. Так, це вимагає витрат часу і сил, але красива борода, що надає образу брутальності, того варта. 

 

Для початку вам найкраще звернутися до барбера, який підбере найбільш підходящу до зовнішності форму бороди. А Barbercompany пропонує кілька правил і принципів щоденного догляду за нею, щоб ваш образ був завжди привабливим і елегантним. 

Добре очищайте бороду 

Вся рослинність на обличчі відмінно вбирає та утримує запахи. А значить, щоб не пахнути колись з'їденим оселедцем, цибулевим салатом або сигаретним димом, вам потрібно кожен день мити бороду чистою водою, а 2-3 рази на тиждень влаштовувати їй банний день. Використовуйте при цьому не звичайне мило, від якого волоски будуть жорсткими і неслухняними, а спеціальний шампунь або крафтове мило. 

Позбутися від неприємних запахів вам допоможе Масло для бороди, яке не тільки надасть вашій рослинності приємне амбре, а й додасть вам бадьорості. 

Сушіть бороду правильно 

Щоб після миття борода не нагадувала розпатлану мочалку, її потрібно акуратно промокнути махровим рушником, рухаючись по росту волосся. 

Фен краще не використовувати. Його застосування може спровокувати появу лупи в бороді. Хоча, якщо відразу ж після миття вам потрібно виходити на мороз, фен буде найменшим злом. 

Правильно розчісуйте рослинність на обличчі 

Якщо ви щоранку після сну виділите пару хвилин на розчісування бороди, вона буде виглядати охайною і доглянутою. Але не беріть для цього гребінець у своєї дівчини! Вам потрібен свій, спеціально призначений для цих цілей. Гребінь повинен зручно лежати в руці, мати широкі й рідкісні зубці. 

Барбери радять постійно носити його з собою і розчісувати бороду кілька разів в день. 

Вчасно робіть корекцію 

Гарну форму бороди Ви можете робити за допомогою засобу для стилізації волосся. Але так само потрібно вчасно підстригати відросле волосся. У бороди повинні бути чіткі контури, і в перший час краще звертатися в барбершоп, а потім можна і самому почати коригувати її довжину і форму. 

Так само сиві волоски в бороді можна приховати за допомогою фарбувальних засобів популярної компанії American Crew.

Навчіться користуватися тримерами. З його допомогою легко надати своїй рослинності ідеальний вид, а заодно прибрати волоски, що стирчать з вух і носа. 

Довгу доглянуту бороду підстригайте за допомогою ножиць під гребінець.

Кілька додаткових порад від професіоналів 

Всі фахівці дружно схиляються до того, що, вирішивши, відрощувати бороду, чоловік не повинен відразу ж сам намагатися надати їй форму. Зачекайте, поки волоски відростуть на 4-5 см, а потім відправляйтеся до барбера. 

Слід зазначити, що 2-3-тижнева рослинність може викликати сильне свербіння на обличчі. Щоб полегшити його, застосовуйте спеціальні масла для бороди та уникайте засобів, що містять спирт, - вони пересушують шкіру, від чого вона свербить ще сильніше. 

Якщо ви самостійно підрівнюєте бороду і коригуєте її форму, то обов'язково придбайте якісні інструменти та засоби для догляду за бородою. 

 

 

25 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів