Ресторани та кафе в Чопі на Закарпатті запрацювали, школи та садки і далі закриті

Ресторани та кафе в Чопі на Закарпатті запрацювали, школи та садки і далі закриті
Ресторани та кафе почали працювати в Чопі від сьогодні. Це вирішили на позачерговому засіданні місцевої комісії з надзвичайних ситуацій. Про це розповів заступник голови комісії Ігор Гіжан. Школи та дитячі садочки залишають закритими.

 

Заступник голови комісії ТЕБ та НС Ігор Гіжан розповів, що комісія прийняла рішення звернутися до КМУ з проханням вважати Чоп не окремо як адміністративну одиниці для COVID-19, а разом з Ужгородським районом.

"Школи й дитячий садочок закриті. Комісія ТЕБ та НС закликала громадські заклади дотримуватись максимально можливих заходів карантинної безпеки, санітарії і так далі. Дали можливість працювати тим, хто працює з продуктами харчування та з речами першої необхідності", — пояснив Ігор Гіжан.

 

Жителька м. Чоп Євгенія Весна сказала, що сьогодні в місті працюють магазини та кав’ярні, люди заходять по одному. У кав’ярнях працюють тераси.

"Поки домовилися на цьому й подали звернення до КМУ з проханням збільшити граничну допустимість, за якою міста входять у червону зону, саме для населення до 10 000 мешканців", — пояснила Євгенія.

Ресторани та кафе в Чопі на Закарпатті запрацювали, школи та садки і далі закриті

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан сказала, що правоохоронці будуть перевіряти дотримання встановлених карантинних обмежень в місті Чоп.

 

"Звичайно, поліція діятиме тільки виключно в межах своїх повноважень і відповідно до закону. Тобто, у разі виникнення порушень карантинних обмежень на фізичних осіб чи підприємців, будуть складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП. Відповідно до санкції вказаної статті, порушникам загрожує штраф від 17 тисяч гривень", — сказала речниця.

 

Суспільне Закарпаття

 

15 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів