Понад дві тисячі людей на Закарпатті змінили свою виборчу адресу

Понад дві тисячі людей на Закарпатті змінили свою виборчу адресу
2429 осіб на Закарпатті змінили свою виборчу адресу перед місцевими виборами, які пройдуть 25 жовтня. Про це повідомив представник громадянської мережі "Опора" Ярослав Гулан з посиланням на інформацію з Державного реєстру виборців.

 

Всього 431 особа змінила свою виборчу адресу та вирішила голосувати у Закарпатській області, 477 людей визначили свою виборчу адресу за межами регіону, а 1522 виборців змінили свою виборчу адресу в межах Закарпатської області. Наразі змінити виборчу адресу напередодні місцевих виборів на адресу фактичного місця проживання вже неможливо, адже процедура була доступна до 10 вересня. За словами представника "Опори", всього можливістю змінити виборчу адресу напередодні місцевих виборів скористалися 1,95% від загальної кількості звернень в Україні.

Як повідомила представниця громадської організації "Закарпаття-Донбас" Анжела Бабкіна, внутрішньо переміщені особи в Ужгороді, які завдяки спрощеній процедурі зміни виборчої адреси зможуть вперше голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання, не надто активно змінювали свою виборчу адресу з трьох причин:

"Перший – непоінформаваність про те, що це треба зробити. Люди просто не знали, що вони теж можуть голосувати на місцевих виборах, попри ту інформаційну кампанію, яка відбувалася. Крім цього, багато людей не знали, що виборчу адресу потрібно змінити саме до 10 вересня. Тобто є люди, які думали, що встигнуть змінити виборчу адресу ще за 5 днів до дня голосування, як це було зі зміною місця голосування на президентських виборах, наприклад. Другий момент – люди не дуже були готові змінювати виборчу адресу, тому що треба було ставити до відома про це господарів житла, в якому вони живуть. Люди переживали, що через це можуть залишитися без житла. Третій момент – це люди, які розчарувалися і не знають кого обирати", — розповіла Анжела Бабкіна.

 

18 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів