Відомі італійські бренди, які ввозилися в Україну без декларування та оподаткування, потрапили на склад Закарпатської митниці

Відомі італійські бренди, які ввозилися в Україну без декларування та оподаткування, потрапили на склад Закарпатської митниці
На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники в одному з так званих «італійських бусів» вчергове вилучили колекційні брендові речі, які водій намагався завезти на митну територію України в обхід декларування та оподаткування.

 

Повертаючись з Італії в Україну на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц», 49-річний житель Роготинського району Івано-Франківщини під час митного контролю у «червоному коридорі» вказав у декларації 6 дорожніх сумок з особистими речами. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі комерційного призначення, що підлягають обов’язковому декларуванню та сплаті відповідних податків.

У ході детальної перевірки багажного відсіку транспортного засобу митники виявили на підлозі 3 пакунки з товарами іноземного виробництва.  Зокрема: жіночі кросівки торгівельної марки «Gucci», жіночі туфлі - «Giuseppe Zanotti», шкіряний гаманець - «Dolce Gabana», рюкзак з натуральної шкіри - «Longchamp», шкіряна сумочка на пояс - «Longchamp», браслет «Longchamp», 9 штук жіночих курток - «Massimo Dutti» у загальній кількості 9 штук та  сабвуфер  - «Sonos». До слова, в інтерне-мережі, до прикладу, на шкіряний гаманець відомого італійського бренду «Dolce Gabana»,  ціна стартує від 450 євро, а на шкіряний рюкзак «Longchamp» - 9 тис грн, що вже казати за колекційні кросівки від «Gucci» - від 15 до 40 тис грн!

Зі слів українця, вищезазначені товари він перевозив з Італії  в Україну замість водія, якого не пустили в Україну угорські митники, тож не визнав їх своєю власністю. Наразі вартість однієї частини виявленого товару, згідно ярликів, складає 1097,65 євро, що вже перевищує дозволену митним законодавством загальну суму нового товару – до 500 євро. Інша частина вилучених речей потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. Тож, відносно українця інспектори склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Подальшу долю брендів встановить суд.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів