Стало відомо, де в Ужгороді можуть розгорнути додаткові ліжко-місця для хворих на COVID-19

Стало відомо, де в Ужгороді можуть розгорнути додаткові ліжко-місця для хворих на COVID-19
Можливі варіанти сьогодні озвучив міський голова міста Богдан Андріїв на черговій селекторній нараді щодо ситуації з коронавірусом  за участю керівників міст, районів, медичних закладів області, обласного департаменту охорони здоров’я під головуванням першого заступника голови Закарпатської ОДА Олега Коцюби.Детально про пропозиції написав Богдан Андріїв у Фейсбуку.

 

Перша необхідність, на якій наголосив Богдан Андріїв -  вирішити, де зможемо у разі потреби розгортати додаткові ліжко-місця для хворих.

"Вважаю, це мають бути приміщення не пристосовані, а насамперед максимально придатні для медичних потреб, і в Ужгороді це – госпіталь ветеранів війни на Льва Толстого (близько 70 місць), НПМЦ «Реабілітація» на Великокам’яній (близько 100) та шпиталь військових (60).  Звичайно, необхідно, щоб виконали вимогу щодо виділення до 50% місць і в обласній лікарні (зараз лише 85 із 582) та в центрі легеневих хвороб (зараз 50 із 255)", - розповів міський голова.  

Друге:  при збільшенні кількості хворих, а відтак – ліжок, будуть потрібні медичні кадри і треба готуватися, як їх забезпечити. На селекторі  Олег Коцюба повідомив, що буквально перед нарадою з головою ОДА Олексієм Петровим побували в нашій центральній міській лікарні, оглянули нашу кисневу станцію, котра забезпечує міську лікарню та пологовий будинок. Її рекомендували як зразок для всіх закладів Закарпаття  щодо організації  забезпечення хворих найважливішою при коронавірусі терапією – кисневою.

Богдан Андріїв також розповів про ситуацію в Ужгородському пологовому будинку:

всі відведені під  COVID-19 ліжка забезпечені киснем (100%, коли вимагається до 80%). Наш пологовий забезпечує обслуговування вагітних, які захворіли на коронавірус, із усього Закарпаття. У міській лікарні, крім кисневої станції, яка забезпечує близько 40 ліжок, маємо 29 концентраторів кисню і ще 31 буде уже ближчими днями.

Також збільшуємо у міській лікарні кількість  ліжок  для хворих на COVID-19 із нинішніх 135 до 175. Крім того, наполягаємо, щоб інші 50% місць залишалися для ужгородців з іншими хворобами, які потребуватимуть ургентного лікування. Є всі можливості для медичної допомоги ужгородцям, зокрема і з коронавірусом. І нікого з наших жителів не будуть возити за межі міста.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів