"За 3 місяці ми подолали цю проблему", — ужгородець, який перехворів на гепатит С

"За 3 місяці ми подолали цю проблему", — ужгородець, який перехворів на гепатит С
Понад 2000 закарпатців перебувають на обліку в обласній інфекційній лікарні з діагнозом хронічний гепатит. Також зареєстровані 734 пацієнти з ВІЛ-інфекцією. Про це нині розповів директор медзакладу Михайло Поляк.

 

Торік за рахунок державної та регіональної програм в обласній інфекційній лікарні пролікували 295 хворих із гепатитами, розповів директор медзакладу Михайло Поляк. Одним із пацієнтів був Сергій Луценко. Чоловік поборов гепатит С влітку минулого року. Каже: ця хвороба в нього давно, він знав про неї з 1999 року.

"Але я зустрів свою половинку і хотів одружуватися, але так, щоб не було ніяких проблем. І я почав думати, як би мені вилікуватися", — сказав чоловік.

За словами Сергія, одужати самому коштувало би 15 тисяч доларів. Однак чоловік звернувся до сімейної лікарки, яка порадила йому скористатися державною програмою для лікування гепатиту С.

"Познайомився з лікаркою-інфекціоністкою, яка мене вела, — сказав Сергій. — І ми за 3 місяці подолали цю проблему. Реально без всяких побічних дій. Я одружений уже два роки. Ми зараз вже маємо народжувати дитину. Ніяких проблем із цим нема. Симптоматика, яка в мене була, — це роздратованість. Це найбільше. Тобто нерви були на межі".

Суспільне Закарпаття

 

19 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів