Сергій Федака за прилавком книгарні: «Найкращий мій друг в умовах карантину – комп’ютер»

Сергій Федака за прилавком книгарні: «Найкращий мій друг в умовах карантину – комп’ютер»
Цьогоріч на письменницькій акції професор УжНУ презентував чотири томи історії України долітописної доби. 2 грудня «Письменником за прилавком» був доктор історичних наук, професор УжНУ Сергій Федака. Автор цілої низки історичних розвідок розповів Медіацентру про нові видання й творчість під час карантину.

 

Цьогоріч на акції Сергій Дмитрович презентує чотири томи історії України долітописної доби, де йдеться про основні історичні події та пам’ятки від кам’яного віку до 860 року, відколи розпочинається історія літописна. Цікаво, що базується виклад на лекційних матеріалах письменника, проте значно розширений.

«Ці видання є рекордними й унікальними для мене цього року. Важко вони писалися та видавалися у таких умовах, адже у зв’язку з карантином доводилося чекати на можливість друкарів розпочати роботу. Але врешті книга йде до читачів, чому я дуже радий», – ділиться про особливості праці в такий час Сергій Федака.

Презентовані видання

Презентовані видання

Утім автор не зупиниться на чотирьох випусках – усього планує 17 томів «Історії України», які охоплять усі важливі етапи та події минувшини нашої батьківщини.

«Карантинний час я переважно проводив за комп’ютером: якщо не пари, то писав і редагував ці книги. Також працював над 5 томом, який буде присвячений Київській Русі. Тож найкращий мій друг в умовах карантину – комп’ютер. Проте нещодавно був на журналістській екскурсії під склепінням Кафедрального собору. Там демонстрували реставрацію фрески. Було дуже цікаво. Певно, пережив приємний шок: раніше я це склепіння бачив знизу за 12–15 метрів, а в той момент міг навіть торкнутися до розписів», – захоплено розповідає Сергій Дмитрович про карантинні будні.

Чимало читачів виявило бажання придбати книги автора та поспілкуватися з ним. Одна ж зустріч була особлива: Йосип Ганич, прихильник його творчості, подарував Сергію Федаці власну книгу.

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

 

 

03 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів