Про функціонування аеропорту «Ужгород», Боржавську вузькоколійку та інші важливі питання говорили в Закарпатській облраді

Про функціонування аеропорту «Ужгород», Боржавську вузькоколійку та інші важливі питання говорили в Закарпатській облраді
Сьогодні відбулося перше засідання комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради, яку я очолив Андрій Андріїв. У нас накопичилося багато питань, які потребують термінового вирішення, тому для їх обговорення і максимально оперативного розв'язання запросили на комісію і заступника голови Закарпатської ОДА Віталія Цвігуна Віталій Цвігун.

 

Про це повідомив Андрій Андріїв у Фейсбуку.

Так, зокрема, не сходить з порядку денного проблема функціонування аеропорту «Ужгород» – що б ми не говорили, розвиток Закарпаття без нього неможливий! Саме тому ініціюємо програму підтримки розвитку летовища на 2021-2025 роки. Наразі на порядку денному придбання світлосигнальної системи, тому сподіваємося, що будуть виділені кошти на розвиток аеропорту і з Державного бюджету. Говорили на засіданні й про унікальну Боржавську вузькоколійку та важливість її збереження для підвищення туристично-рекреаційного іміджу Закарпаття.

Гостре питання сміття: на Закарпатті конче необхідно будувати заводи для переробки  твердих побутових відходів. Так, наразі маємо окремі пропозиції для будівництва відповідного підприємства, але цього замало. Потрібно шукати проєкти та інвестиції, бо туристичний регіон мусить бути екологічно чистим. До речі, в цьому ж контексті члени комісії дали доручення Департаменту економіки опрацювати питання організації навчання для малого та середнього бізнесу щодо розробки ґрантових проєктів. Маючи чудове географічне розташування, гріх не скористатися нашими можливостями для залучення європейських коштів у різні галузі.

Звернув також увагу на забезпечення безпечного проїзду у зимовий період автошляхами області, оскільки цього року передбачене фінансування з Дорожнього фонду на зимову експлуатацію доріг. Обговорювали й питання фінансової спроможності новостворених ОТГ, звернулися до Управління капбудівництва щодо надання інформації по всіх незавершених об’єктах будівництва, які є наразі на балансі обласної ради, окреслили плани на найближчий час. Одне слово, роботи багато.

З почином!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів