Святкова шпаргалка: новорічні листівки від ужгородки Дарини Задорожньої

Святкова шпаргалка: новорічні листівки від ужгородки Дарини Задорожньої
У передчутті новорічно-різдвяних свят усі метушаться з пошуком подарунків близьким, друзям та колегам. Тому журналісти Uzhgorod.net.ua продовжують серію публікацій "Святкова шпаргалка", у якій розповідаємо про оригінальні подарунки, які стануть удвічі приємнішими, бо виготовлені на Закарпатті. Наступна пропозиція редакції – святкові листівки від Дарини Задорожньої.

 

 

– Дарино, як давно займаєтеся виготовленням листівок, із чого починали?

– Виготовленням листівок я почала займатися приблизно 5 років тому, ще під час навчання в Закарпатській академії мистецтв. Усе почалося з того, що я намалювала свою, так би мовити, милу версію Бетмена. Таке завдання дав мій викладач Іван Небесник-молодший. Тоді, до слова, Бетмен саме був у тренді завдяки нашумілій прем'єрі фільму. І тоді мій друг наштовхнув на ідею зробити з тих ілюстрацій листівки та стікери. Вони продавалися в одному з ужгородських магазинів. Пригадую, що  ця робота була вдалою та успішною.

– Робота у вас творча, потребує постійного натхнення. То звідки черпаєте ідеї для своїх робіт?

– Якщо чесно, з чого беруться ідеї, не можу сказати. Це завжди по-різному. Іноді я можу дивитися на свою кішку, надихатись її формами. А часом це просто якась швидка ідея, яка береться незрозуміло звідки.

– Кожна праця має різні як позитивні, так і негативні моменти. Що найважче у процесі роботи?

– Для мене найважливіше у роботі – довести її до кінця. А це дається мені дуже важко. Більшість моїх ілюстрації недомальовані. Десь на середині процесу мені просто перестає подобатись, як я розмалювала, або ж яку форму надала тому чи іншому об'єкту. Зазвичай я малюю ескіз і стараюся дотримуватися його, але в більшості випадків, кінцевий результат зовсім інший.

– Запитання на противагу попередньому: що є найцікавішим у процесі виготовлення листівок?

– Найцікавішим, як на мене, є власне процес малювання. Я розумію, що це те, що приносить мені задоволення. Навіть можу сказати, що це певною мірою – медитація для мене.

– Чи можна листівки використовувати як елемент декору для дому?

– Так, звісно, думаю, що їх можна використовувати і для декору. Їхня форма і розмір досить універсальні, що дозволяє ними прикрасити будь-що. Від стіни – до холодильника. Можна навіть за допомогою звичайної прищепки прикрасити ялинку листівками.

– Дарино, а за індивідуальним замовленням розробляєте листівки?

– За індивідуальним замовленням я виготовляла листівки лише один раз, це було запрошення на весілля. А так, звичайно, я можу розглянути пропозиції.

– І на завершення: у чому особливість ваших листівок?

– Думаю, справа в тому, що кожна робота ілюстратора є унікальною. У неї автор вкладає свої ідеї і свою індивідуальність. І саме це створює відчуття унікальності, є особливістю.

Замовити листівки можна у Дарини через Інстаграм.

Ольга Богославська для uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів