Підсумували: Топ-5 порушень митних правил, зафіксованих у зоні діяльності Закарпатської митниці минулоріч

Підсумували: Топ-5 порушень митних правил, зафіксованих у зоні діяльності Закарпатської митниці минулоріч
Одним із найчастіших порушень, які зафіксували закарпатські митники на кордоні з трьома державами  - Румунією, Угорщиною та Словаччиною у 2020 році – недекларування товарів, транспортних засобів, перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів.

 

Відтак задокументовано 703 протоколів про порушення митних правил за статтею 481 Митного кодексу України на загальну суму 18,5 млн грн. Дана стаття передбачає попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до десяти тисяч таких доходів, в залежності від факту вчинення правопорушення. Наступним йде порушення громадянами термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення. Так, відносно порушників складено 645 протоколів за статтею 470 на загальну суму 29,2 млн грн. Покарання тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до десяти тисяч таких доходів або конфіскацію таких транспортних засобів.

Ризикують громадяни, наважившись переміщувати товари через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. За даним правопорушенням складено 269 протоколів  за статтею 483 Митного кодексу на загальну суму 170,5 млн грн. Відповідальність - накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.  У разі повторення правопорушення – штраф у розмірі 200 відсотків вартості товарів, з їх конфіскацією разом з транспортними засобами.

Не менш часто фіксуються різноманітні оборудки, пов’язані з недекларуванням товарів, транспортних засобів. Складено 201 протокол за статтею 472 Митного кодексу на загальну суму 32,5 млн грн. Дане правопорушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

Також громадяни не дотримуються правил перетину «зеленим та червоним коридорами» і переміщують товари, які заборонені або обмежені законодавством України, або товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення. Складно 118 протоколів за статтею 471 Митного кодексу на загальну суму майже 10 млн грн. Дане правопорушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, - також конфіскацію цих товарів.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів