В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками румунської компанії Iridex Group

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками румунської компанії Iridex Group
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з представниками румунської компанії Iridex Group. Ця компанія із міста Тиргу-Муреш – одне з провідних підприємств, яке займається збором, вивезенням, сортуванням, утилізацією та переробкою твердих побутових відходів (ТПВ), а також водопостачанням. Про діяльність компанії розповіли Іоан-Марцел Ніту, Александру Ілейш-Тот, Корнеліу-Іоан Наік, Данут-Нелу Ізвернарі.

 

На зустрічі, у якій взяли участь і заступники міського голови Іван Шимон, Василь Пинзеник, керуючий справами виконкому Ігор Фартушок, начальник управління житлово-комунального господарства департаменту міського господарства Олександра Турянчик, директор комунального підприємства «Водоканал м. Ужгород» Станіслав Карташов, обговорили перспективи співпраці, залучення інвестицій за європейськими програмами, грантами. Румунські гості розповіли, що компанія має великий досвід у поводженні з ТПВ, 1900 співробітників, близько тисячі з них працюють на сортуванні відходів, хоча роздільне сортування проводять і люди вдома. Зазначили, що у Румунії мешканці платять значно більше, ніж в Україні за вивіз сміття, дуже серйозні штрафи за забруднення відходами довкілля.

Із спеціалістами міської Ужгородської міськради обговорили, скільки ТПВ продукує місто, які можливості сортування, навчання роздільному збору відходів, зокрема і в школах та дитсадках, а також напрацювання ужгородського водоканалу щодо модернізації водопостачання.

Після зустрічі румунські бізнесмени оглянули сміттєзвалище в Барвінку, домовилися про візит фахівців із Ужгорода в Румунію, перспективи підписання угоди про побратимство з ще одним румунським містом, а також співпрацю щодо переробки ТПВ та перспективи модернізації водопостачання в Ужгороді.

Ужгородька міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів