Ужгородська токсикологічна лабораторія запустила проєкт дослідження води в джерелах «Ведмеді» та «Симер»

Ужгородська токсикологічна лабораторія запустила проєкт дослідження води в джерелах «Ведмеді» та «Симер»
Ужгородська прикордонна державна токсикологічна лабораторія (ПДКТЛ) проводить дослідження води, яка є популярною серед краян.Про це видання Uzhgorod.net.ua поінформували в організації:

 

"Питна вода - життєво необхідний продукт у щоденному раціоні людини. Звісно, для гарного здоров'я людині необхідно використовувати тільки якісну воду, якою залишається джерельна вода, оскільки вона краще захищена від впливу бактеріального та хімічного забруднення. Тож Ужгородська прикордонна державна токсикологічна лабораторія запускає пілотний проєкт «ЧИСТА ВОДА», спрямований на забезпечення жителів міста інформацією про стан та якість улюблених містянами джерел «ВЕДМЕДІ» та «СИМЕР», що на Перечинщині", - розповів виданню в.о. начальника Ужгородської ПДКТЛ Євген Чубірка.

Почався процес із відбору проб води, присвоєння ідентифікаційного номеру, реєстрації та оформлення документів на зразки, вилучені з джерел « ВЕДМЕДІ» та «СИМЕР». 

Спеціалісти виконали низку аналізів. Зокрема, була досліджена загальна твердість води (катіони кальцію та магнію у воді, їх сума). Також було виконане випробування на вміст заліза, уточнюють у лабораторії: 

"Чи взагалі важливо знати про вміст заліза у воді? Відповідь однозначна – важливо! І не тільки тому, що це заважає в побуті та приладам, а ще й тому, що надлишковий вміст заліза має і негативні наслідки для здоров’я. Першими наслідками регулярного застосування токої води є порушення в роботі шлунково-кишкового тракту: метеоризм, здуття, нудота. Також можуть розвиватися алергічні реакції тощо. В нормі залізо у джерельній воді повинно бути відсутнім".

Вміст хлоридів у воді - ще одне вагоме дослідження: "Хлориди - це одні з найпоширеніших аніонів в складі води. При систематичному споживанні хлориди можуть викликати порушення в роботі сечостатевоії системи та, як наслідок, набряки. Вони, у свою чергу, призводять до підвищеного тиску і проблем серцевосудинної системи. 

Ось тому важливо досліджувати цей фактор води ретельним чином", - наголошують у лабораторії.

Завершальниий етап дослідження - результати випробувань і загальні висновки. "Хочемо трішки розлогіше зупинитись на деяких основних показниках, - наголошують спеціалісти лабораторії. - Органолептика. Присмак, запах, каламутність , забарвленість - відсутні. Твердість - не перевищує норму; загальне залізо - в межах норми; водневий показник (pH) - у нормі; вміст сульфатів - не перевищує норми, вміст аміаку - не перевищує норму. Отже, спішимо поділитись хорошою новиною: ВОДА ІЗ ДЖЕРЕЛ «ВЕДМЕДІ» та «СИМЕР» Є АБСОЛЮТНО БЕЗПЕЧНОЮ ЗА ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ДЛЯ СПОЖИВАННЯ. Маємо велике бажання і надалі проводити подібні соціальні ініціативи. Будемо вдячні нашим читачам за ідеї щодо подальших досліджень".

Докладніше результати можна розглянути на світлинах , що наведені нижче. 

Редакція висловлює вдячність за підготовку статті Оксані Логінській та в.о. начальника Ужгородської ПДКТЛ Євгену Чубірці. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів