Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19
"Пробував з’їсти цибулю і вона мені здалась дуже смачною, бо вона була дуже соковита. Але потім я зрозумів, що я її смакую тільки тому, що у мене нема смаку і мене не щипає", — каже Михайло Данканич, який майже чотири місяці тому інфікувався коронавірусом. Коли хворів, то не відчував смаку та запахи. Після того, як одужав, — каже Михайло, — смак деяких продуктів для нього змінився.
"Якщо я їм фрукти, наприклад, банани, апельсини чи яблука, то я дуже сильно відчуваю смак якоїсь фруктози, тобто мені вони стали несмачні, — розповів чоловік. — Мені несмачною стала відома содова. Це наче на смак бульбашкова вода, мінералка з цукром і трішки нафти".
Хворіла на COVID-19 у вересні минулого року Марина Гончаренко. Вона два тижні була на самоізоляції, симптомів захворювання у неї не було.
"Єдине, що в мене за місяць після позитивного результату почало дуже боліти плече, — розповіла Марина. — Я звернулася до лікаря, мені зробили УЗД і виявили запалення плечового суглоба. Причин для цього таких явних не було, ніяких різких рухів, нічого, тому лікар тоді так зауважив, що, можливо, це є наслідком COVID-19".
Після одужання, можуть бути різні симптоми, — розповідає лікар-інфекціоніст Віктор Петров. За його словами, у людей різного віку вони можуть відрізнятися.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- У закарпатського облмуздрамтеатрі запрацювала дитяча театральна студія
- Ужгородський батальйон ТрО потребує патріотів, які бажають стати на захист Батьківщини поруч з побратимами-закарпатцями
- Наталія Німець - про підсумки роботи енергопостачальної компанії ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk), плани та перспективи
- Не залишатися осторонь: рятувальники-верхолази Аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС Закарпаття працюють на Харківщині
- Асистент дитини: як працює послуга соціального супроводу під час інклюзивного навчання в Ужгороді?
- Як у Закарпатській обласній клінічні лікарні ім. Андрія Новака протезують захисників України
- Медичний туризм - перспективна галузь для Закарпаття
- У рамках проєкту "Зброєносці" фонду “Повернись живим” 128-ма Закарпатська бригада отримує допомогу. Як долучитись?
- На Закарпатті погіршується епідситуація, серед хворих багато дітей
- Військовий капелан Мукачівського прикордонного загону Віктор Худяк та рідні захисників виготовляють окопні свічки
- На третину менше зареєстровано шлюбів на Закарпатті у 2024 році, ніж у 2023-му
- В Ужгороді минулого року соціальні працівники отримали 382 повідомлення про факти домашнього насильства
- Лікар акушер-гінеколог Ірина Дудла: «У мене майже щодня половина пацієнтів – ті, хто бореться з непліддям»
- 18 лютого 2025 року запрошуємо на воркшоп «Синергія співпраці: кращі практики приватних компаній з розширення прав і можливостей жінок»
- "Тут люди рятують життя. Це найкраща робота": історія лікаря-травматолога бригади "Червона калина" НГУ Івана Григи
- Проєкт "Дрони Закарпаття" став сертифікованою школою операторів БпЛА
- На Закарпатті продовжує зростати захворюваність на грип та ГРВІ - минулого тижня захворіло понад 3000 краян
- "Кожні 7 секунд — «приліт». Боронив «Ромео» — найгарячішу точку". Військовий — про бойове хрещення у Донецькому аеропорті
- У Закарпатській області зареєстровано 13 навчальних мінікомпаній. Що це таке і для чого?
- У лікарнях Ужгорода та Закарпатської області — дефіцит донорської крові всіх груп та резусів
До цієї новини немає коментарів