Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19

Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19
Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19. Про це Суспільному розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров. За його словами, люди різного віку мають різні симптоми.

 

"Пробував з’їсти цибулю і вона мені здалась дуже смачною, бо вона була дуже соковита. Але потім я зрозумів, що я її смакую тільки тому, що у мене нема смаку і мене не щипає", — каже Михайло Данканич, який майже чотири місяці тому інфікувався коронавірусом. Коли хворів, то не відчував смаку та запахи. Після того, як одужав, — каже Михайло, — смак деяких продуктів для нього змінився.

"Якщо я їм фрукти, наприклад, банани, апельсини чи яблука, то я дуже сильно відчуваю смак якоїсь фруктози, тобто мені вони стали несмачні, — розповів чоловік. — Мені несмачною стала відома содова. Це наче на смак бульбашкова вода, мінералка з цукром і трішки нафти".

Хворіла на COVID-19 у вересні минулого року Марина Гончаренко. Вона два тижні була на самоізоляції, симптомів захворювання у неї не було.

"Єдине, що в мене за місяць після позитивного результату почало дуже боліти плече, — розповіла Марина. — Я звернулася до лікаря, мені зробили УЗД і виявили запалення плечового суглоба. Причин для цього таких явних не було, ніяких різких рухів, нічого, тому лікар тоді так зауважив, що, можливо, це є наслідком COVID-19".

Після одужання, можуть бути різні симптоми, — розповідає лікар-інфекціоніст Віктор Петров. За його словами, у людей різного віку вони можуть відрізнятися.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів