Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19

"Пробував з’їсти цибулю і вона мені здалась дуже смачною, бо вона була дуже соковита. Але потім я зрозумів, що я її смакую тільки тому, що у мене нема смаку і мене не щипає", — каже Михайло Данканич, який майже чотири місяці тому інфікувався коронавірусом. Коли хворів, то не відчував смаку та запахи. Після того, як одужав, — каже Михайло, — смак деяких продуктів для нього змінився.
"Якщо я їм фрукти, наприклад, банани, апельсини чи яблука, то я дуже сильно відчуваю смак якоїсь фруктози, тобто мені вони стали несмачні, — розповів чоловік. — Мені несмачною стала відома содова. Це наче на смак бульбашкова вода, мінералка з цукром і трішки нафти".
Хворіла на COVID-19 у вересні минулого року Марина Гончаренко. Вона два тижні була на самоізоляції, симптомів захворювання у неї не було.
"Єдине, що в мене за місяць після позитивного результату почало дуже боліти плече, — розповіла Марина. — Я звернулася до лікаря, мені зробили УЗД і виявили запалення плечового суглоба. Причин для цього таких явних не було, ніяких різких рухів, нічого, тому лікар тоді так зауважив, що, можливо, це є наслідком COVID-19".
Після одужання, можуть бути різні симптоми, — розповідає лікар-інфекціоніст Віктор Петров. За його словами, у людей різного віку вони можуть відрізнятися.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Школа безпеки 2.0: другий сезон завершено — підсумки піврічного проєкту для жінок і дівчат на Закарпатті
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у червні 1925-го? (ФОТО)
- 108 хлопчиків та 80 дівчаток, серед яких 4 двійні, народилися в червні в Ужгороді
- «STEMLab Synergy» формує майбутнє освіти прикордонних регіонів: лабораторії, тренінги та профорієнтація
- Укрзалізниця запускає "Паспорт мандрівника" - отримати штамп можна буде і в Ужгороді
- Відновити Землю після різних екологічних катастроф – мета гри, яку розробили студенти УжНУ
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- В Ужгороді водій автобуса веде блог про свою роботу
- «Не ризикуй життям — повідомляй в СБУ»: стендап-комік Василь Байдак звернувся до української молоді в рамках кампанії «Спали» ФСБшника»
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- На Закарпатті відбувся колоритний фестиваль коломийок
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Завтра розпочинається Петрів піст: як тримати його правильно?
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Ужгородські школярі – серед найкращих на Всеукраїнському заході «Швидше, вище, сильніше – разом!»
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
До цієї новини немає коментарів