Майже 80 діб тривають симптоми в людей, котрі перехворіли на COVID-19

"Пробував з’їсти цибулю і вона мені здалась дуже смачною, бо вона була дуже соковита. Але потім я зрозумів, що я її смакую тільки тому, що у мене нема смаку і мене не щипає", — каже Михайло Данканич, який майже чотири місяці тому інфікувався коронавірусом. Коли хворів, то не відчував смаку та запахи. Після того, як одужав, — каже Михайло, — смак деяких продуктів для нього змінився.
"Якщо я їм фрукти, наприклад, банани, апельсини чи яблука, то я дуже сильно відчуваю смак якоїсь фруктози, тобто мені вони стали несмачні, — розповів чоловік. — Мені несмачною стала відома содова. Це наче на смак бульбашкова вода, мінералка з цукром і трішки нафти".
Хворіла на COVID-19 у вересні минулого року Марина Гончаренко. Вона два тижні була на самоізоляції, симптомів захворювання у неї не було.
"Єдине, що в мене за місяць після позитивного результату почало дуже боліти плече, — розповіла Марина. — Я звернулася до лікаря, мені зробили УЗД і виявили запалення плечового суглоба. Причин для цього таких явних не було, ніяких різких рухів, нічого, тому лікар тоді так зауважив, що, можливо, це є наслідком COVID-19".
Після одужання, можуть бути різні симптоми, — розповідає лікар-інфекціоніст Віктор Петров. За його словами, у людей різного віку вони можуть відрізнятися.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Копач на гриби та обряди біля річки: автентичні різдвяні традиції Воловеччини
- Традиція бетлегемів на Рахівщині
- Які різдвяні традиції існують на Закарпатті
- Богдан Андріїв: «Щиро вітаю із Різдвом! Нехай у кожній оселі панують злагода, тепло і віра в Перемогу»
- Військових в Ужгородській міській лікарні волонтери пригостили кутею
- Герої без зброї: фельдшер Михайло Сливка про робочі лайфхаки, легкі та важкі пошукові роботи за 13 років “гірського досвіду”
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- НПП «Синевир» став місцем проведення ретриту психологічної підтримки для родин Захисників України
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Візьміть участь у майстер-класі зі створення новорічних композицій - підтримайте діток, котрі залишились без батьків
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи

До цієї новини немає коментарів