За тиждень на Закарпатті здійснили понад 1100 перевірок дотримання карантинних вимог

За тиждень на Закарпатті здійснили понад 1100 перевірок дотримання карантинних вимог
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

Так, за період з 03.05-10.05.2021 року у межах повноважень ГУ ДПСС були проведені 1119 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 77 об’єктах виявлені певні порушення, на усунення яких надані 58 приписів керівникам та ініційовано складання 17 протоколів про порушення карантинних заходів.

Були перевірені такі об’єкти:

  • 383 об’єкти торгівлі продовольчими товарами (надано 15 приписів, складено 9 протоколів) ;
  • 182 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (надано 9 приписів, складено 4 протоколи) ;
  • 261 заклад громадського харчування (надано 8 приписів) ;
  • 21 перукарня і салон краси (порушення не виявлено) ;
  • 22 дошкільні заклади (порушення не виявлено) ;
  • 17 закладів загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено) ;
  • 119 інших об’єктів нагляду (надано 2 приписи, складено 4 протоколи).

Щоденно забезпечується і контроль за роботою агропродовольчих ринків, зокрема там протягом вказаного періоду були проведені 111 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 24 приписи та пропозиції керівникам ринків. Водночас проведено моніторинг 1013 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії і заходи з інформування населення, в тому числі із залученням засобів масової інформації і соцмереж (загалом 902 заходи).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області 

 

11 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів