Чотирьох закарпатців ув'язнили за вимагання грошей від місцевого жителя

Чотирьох закарпатців ув'язнили за вимагання грошей від місцевого жителя
Чотирьох закарпатців, які займалися вимаганням грошей від місцевого жителя, ув'язнили. Лідера угруповання засудили до 4 років позбавлення волі, його спільників — до 3 років. Про це розповіла речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

Речниця Управління СБУ на Закарпатті Ванда Мільо розповіла, що у 2020 році співробітники Служби безпеки України задокументували факт вимагання учасниками групи 15 тисяч доларів від місцевого мешканця. У разі несплати вони погрожували йому вбивством.

"Усі четверо учасників угрупування — закарпатці. Вимагачі, створюючи штучні конфлікти, вимагали у громадян гроші за "владнання" ситуації", — розповіла Ванда Мільо.

"Лідер угруповання – неодноразовий фігурант інших кримінальних проваджень. На час слідства та судових розглядів як він, так і троє інших громадян, перебували під вартою без можливості внесення застави", — розповіла Катерина Хижняк.

За її словами, Львівський апеляційний суд залишив у силі вирок першої інстанції, за яким лідера угруповання засудили до 4 років позбавлення волі, його спільників – до 3 років. Суд визнав вимагачів винними за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Суспільне Закарпаття

 

19 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів