Заселення студентів у закарпатські гуртожитки під час карантину: чи потрібні COVID-сертифікати

Заселення студентів у закарпатські гуртожитки під час карантину: чи потрібні COVID-сертифікати
Сертифікати про проходження курсу вакцинації від коронавірусу не потрібні для поселення студентів у закарпатські гуртожитки. Це Суспільному підтвердили керівник студмістечка УжНУ Василь Кепич і проректор з науково-педагогічної роботи МДУ Василь Пігош. За їхніми словами, вакцинація проти COVID-19 є лише рекомендацією МОЗ. Жодних перешкод у поселенні студента через її відсутність не має бути.

 

Поселення в гуртожитки у Мукачеві

Другокурсниця Марина Гулан заселялася в гуртожиток Мукачівського державного університету. Вона розповіла: "Я живу тут уже другий рік, і мені все подобається. Тут дуже гарні умови. Довідки треба було тільки про стан здоров’я і все".

Комендантка цього гуртожитку Антоніна Педан розповіла: першокурсників уже поселили, а 30-31 серпня чекають студентів старших курсів.

"Під час поселення обов’язково необхідно показати довідку від сімейного лікаря про інфекційний стан дитини й рентген, щодо COVID-19 – тільки, якщо є якісь дані. Деякі діти приносять довідки, що вони робили ПЛР-тести, але це не обов’язково. Поселення в нас до 10 вересня. Заповнюють договори й анкети своїми даними. Видаються ордери, тимчасові перепустки, потім я виготовляю перепустки й віддаю їм. Вручаю кожному ключик від кімнати й один ключик від шухляди на кухні", — розповіла Антоніна Педан.

Мукачівський державний університет має два гуртожитки. А це майже 900 місць для проживання. Наразі поселилися 400 студентів, — розповів проректор з науково-педагогічної роботи та економічних питань Василь Пігош. Для уникнення скупчень під час пандемії коронавірусу студентів тут поселяють у різні дні.

"Перелік документів звичайний, який був і в минулих роках. Це медична довідка, у якій зазначається, що студент не має педикульозних, шкірних захворювань, а також довідка від сімейного лікаря про те, що впродовж 21 дня студент не контактував з хворими, у тому числі й хворими на COVID-19. За бажанням студент може надати результат ПЛР-тесту чи експрес тесту, або в кого є дві вакцини – сертифікат про проходження повного курсу вакцинації", — розповів Василь Пігош.

Як студенти поселяються в ужгородські гуртожитки

В гуртожиток №3 Ужгородського національного університету поселятися почали 26 серпня. Дарина Когут живе в гуртожитку другий рік. Вона розповіла: "Нам дуже подобається наша кімната, нам попалася одна з кращих кімнат, можна сказати з ремонтом".

"Робили ремонт. Все добре. Фарбували стіни, все поприбирали. Немає нічого грандіозного. Немає ніяких претензій", — сказав третьокурсник Дмитро Гучкович.

У студмістечку Ужгородського національного університету — 5 гуртожитків. Жити тут можуть 2800 студентів, – розповів директор Василь Кепич.

"Старшокурсники повертаються в свої вже кімнати. Перший курс йде підселення, де є вільні місця, тобто, де звільняється місце, туди й підселяємо. Справки довільної форми від сімейного лікаря про те, що особа, котра заселяється в гуртожиток, є здоровою. Ми не наголошуємо на вакцинації. Проводили деякі поточні ремонти, не капітальні. Цього року ми капітальні ремонти не робили в зв’язку з цією пандемією. Минулих років ми робили цілі поверхи", — розповів Василь Кепич.

За його словами, наразі в гуртожиток №3 поселилися близько 400 студентів. У них це також відбувається за графіком під час адаптивного карантину.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів