На Закарпатті розкидають 255 тисяч приманок для диких тварин з вакциною проти сказу

На Закарпатті розкидають 255 тисяч приманок для диких тварин з вакциною проти сказу
З 4 вересня на території Закарпатської області почнуть вакцинацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Здійснюватимуть це за допомогою авіатранспорту, тому що саме таким чином, розкидуючи приманки з вакциною, можна забезпечити вакцинацію тварин у важкодоступних місцях. Про це в ефірі програми "Сьогодні. Головне" розповів в.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Андрій Русин.

 

З його слів, за 2021 рік у дикій фауні в нас не зафіксовано жодного випадку сказу, є тільки 4 випадки з початку року серед свійських тварин.

"Обробляється в нас вся територія області, всі без виключення райони, — розповів Андрій Русин, — за виключенням міської зони, населених пунктів, річок, озер та кілометрової зони біля кордону."

До речі, таким способом — з літаків — з 2018 року обробляється вся територія України (за винятком окупованих територій та зон, де заборонені польоти). А зони визначені міжнародними угодами з Польщею та Угорщиною, обробляються з 2012 року.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів