ІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль» підсумовували на пресконференції в Ужгороді

ІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль» підсумовували на пресконференції в Ужгороді
Директор кінофестивалю Дмитро Грешко розповів про журі, яке оцінювало стрічки конкурсної програми. Це – продюсер, співзасновник і перший керівник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівного фестивалю в регіонах України Геннадій Кофман; режисерка, продюсерка та співзасновниця TABOR production Ліза Сміт; програмний директор кінофестивалю «Кіносарай», режисер монтажу Микола Базаркін; режисерка, членкиня Європейської кіно академії Аліса Коваленко.

 

Нагадаємо, фільми-переможці кінофестивалю: найкращий повнометражний – чеський «Вовки на кордонах», найкращий документальний короткометражний – «Стійкість» із Коста-Рики. До речі, пам’ятну статуетку в країну Центральної Америки надішлють разом із пакунком закарпатських смаколиків, які вручали переможцям фестивалю.

На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять та у приміщенні

Аж дві нагороди – спеціальну відзнаку журі та приз глядацьких симпатій вручили авторам документальної стрічки «Май далеко — май добре». Директор кінофестивалю розповів, що спілкування глядачів із режисеркою цієї стрічки Ганною Ярошевич та головним героєм – Мішелем Якобі, сесія питання-відповіді, тривала рекордний час – годину.

За словами пана Дмитра, для залучення на фестиваль стрічок вийшли на спеціалізовану міжнародну електронну платформу фільмів, до багатьох авторів зверталися особисто. До програми включили кінокартини, зняті не раніше 2 останніх років, усіх жанрів та форматів – ігрові, документальні, повно- та короткометражні, анімаційні, проморолики. Загалом надійшло понад 150 робіт, із них на конкурс відібрали 22.

На зображенні може бути: 2 людини та люди сидять

Продюсерка Поліна Герман акцентувала, що фестиваль вперше отримав підтримку, зокрема фінансову, Держагентства України з питань кіно і заступник голови цієї установи, Сергій Стороженко, який був на фестивалі, позитивно його оцінив і запевнив у подальшій допопмозі, якщо сприятимуть також обласна та міська влади.

Член правління ГО «Закарпатська фільмкомісія» В’ячеслав Єгоров подякував керівництву Ужгорода, особисто міському голові Богдану Андріїву та його заступнику Василю Гомонаю за підтримку фестивалю, назвав феноменальним розвиток процесів кіновиробництва в місті.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай подякував організаторам, які дуже відповідально підійшли до фестивалю, висловив упевненість, що кіноподія стане традиційною, фестиваль із року в рік якісно розвиватиметься, а про Ужгород знімуть фільм, який здобуде славу і популярність мільйонів глядачів. Додав, що вже тривають напрацювання, аби сприяння кіновиробництву увійшло в програми міської ради на наступний, 2022 рік. Варто, вважає Василь Васильович, також започаткувати підготовку професійних кадрів для кіноіндустрії у вишах в Ужгороді.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів