Понад 500 тисяч доларів виділить посольство США на будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді

Понад 500 тисяч доларів виділить посольство США на будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді
Понад пів мільйона доларів передбачило посольство США в Україні на продовження будівництва реабілітаційного центру для людей з інвалідністю та учасників АТО в Ужгороді. Про це Суспільному повідомила керівниця програми військової гуманітарної допомоги Людмила Кириленко. За її словами, завершити ремонтні роботи планують впродовж двох років.

 

"Буде повністю зроблено це приміщення: саме медична система, яка включатиме повністю підлогу, ліфт, перекриття. Також усі комунікації: тепло, вода, електрифікація приміщень, перегородки для різноманітних кабінетів: фізіотерапія та інших. Тобто зроблять приміщення придатним до експлуатації", — розповіла Людмила Кириленко.

Голова Федерації людей з інвалідністю Закарпаття Олександр Лизанець розповів: "У центрі буде проводитися реабілітація людей з інвалідністю, також учасників АТО. Це була моя ідея. У 2016 році мерія дала нам оренду на 50 років. Втілили 3 роки фінансування — 11 млн. Більше за 2 роки фінансування державного нема".

У 2019 році будівництво спортивно-реабілітаційного центру для людей з інвалідністю та учасників АТО в Ужгороді призупинили. Його зводили на місці колишньої закинутої котельні на вул. Тихого. За словами Олександра Лизанця, центр має надавати безкоштовні послуги людям з інвалідністю та ветеранам російсько-української війни. Зокрема, це реабілітація та масаж. Передбачили і роботу спортивної зали

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів