Десятку кращих ресторанів закарпатської кухні у 2021 році обрали експерти

Десятку кращих ресторанів закарпатської кухні у 2021 році обрали експерти
Десятку кращих визначили під час форуму представників закладів, де пропонують гостям страви закарпатської кухні, який пройшов 12 листопада у Нижньому Селищі, на Хустщині.

 

Як повідомляє Туристичний інформаційний центр “Турінформ Закарпаття” у роботі форуму, взяли участь загалом 30 представників сфери харчування, ресторанного бізнесу (присутні ресторатори або керуючі закладами харчування) області.

Основна мета заходу полягає у об’єднанні зусиль сектору громадського харчування, навколо спільної справи однодумців та побудови партнерства між ними задля розвитку закарпатської гастрономії. На заході провели обговорення сильних сторін гастрономії регіону та узгодили подальші спільні кроки для розвитку гастротуризму Закарпаття.

Вперше, цього року самі ж представники закладів харчування голосували за ТОП-10 ресторацій закарпатської кухні – 2021. Що цікаво, правилами голосування було заборонено голосувати за свій заклад, кожен представник ресторану мав можливість проголосувати за 10 кращих закладів на його думку, виставляючи їм оцінки від 10 до 1 балу.

«ТОП – 10 ресторацій закарпатської кухні – 2021» за оцінками рестораторів та гастро-експертів:

  1. Порядний ґазда (м. Мукачево)
  2. Ґелета (с. Нижнє Селище)
  3. Гагарін та бокораш (с. Кваси)
  4. Винний сад (м. Мукачево)
  5. Кілікія (м. Ужгород)
  6. Вольногора (с. Лісарня)
  7. Підкова (м. Перечин)
  8. V&P (м. Хуст)
  9. Олд Континент (м. Ужгород)
  10. Chalet (с. Ганьковичі)

На форумі ухвалили рішення проводити подібний форум щороку та щорічно формувати рейтинг ТОП 10 ресторанів Закарпаття, які самі ж ресторатори рекомендують відвідати, а також рекомендувати всім закладам – використовувати не менше 25% місцевих продуктів на кухні ресторану.

За інформацією Ужгородського пресклубу

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів