Ужгородську районну лікарню передали на баланс Ужгорода

Ужгородську районну лікарню передали на баланс Ужгорода
Ужгородську райлікарню вирішили передати 10 грудня на позачерговій сесії районної ради на баланс Ужгорода. За це проголосували всі присутні депутати, їх зареєструвалося 29, — повідомив голова райради Юрій Фрінцко. На позачергове засідання прийшли працівники лікарні.

 

За словами Юрія Фрінцка, це питання не могли вирішити впродовж цього року. Тепер Ужгородська міська рада буде власником майна лікарні.

"Станом на сьогодні є борги щодо комунальних платежів, — сказав Юрій Фрінцко. — Відповідно до змін до бюджетного кодексу, які набули чинності з 1 січня 2021 року районні ради не можуть оплачувати борги по комунальних платежах. Уже знайшли і гроші з обласного бюджету дотація на оплату комунальних платежів і з державного має надійти. У зв’язку з тим, що Ужгородська районна рада була засновником – не можна було ці платежі оплатити".

Головний лікар Ужгородської райлікарні Олег Голуб сказав: в процесі передачі в лікарні не змінюється код, можливо буде змінена назва лікарні.

"Змінена в плані ужгородської міської ради, тобто зазначення власника, — уточнив він. — Але ми працюємо в такому ж складі, як ми є. Ми реалізовуємо проєкти як із капітального ремонту, так європейські гранти, які ми напрацювали за попередні періоди, ну і надання медичної допомоги всім мешканцям. Зараз немає територіального поділу, зараз прийом у лікарню екстериторіально".

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів