Закарпатець виростив та випустив у дику природу фазанів

Закарпатець виростив та випустив у дику природу фазанів
Фазан  — птах підродини Фазанних ряду куроподібних. У природі раніше зустрічався в Азії, пізніше вид було інтродуковано в інших частинах світу. Прижились Фазани і у високогірних селах Закарпаття. Природолюб Іван Шкиндя з високогірного села Дубового, що на Тячівщині, має незвичне хобі – виводить за допомогою інкубатора пташенят фазанів, а коли ті підростають, випускає їх на волю. Цьогоріч  Іван разом з дітьми випустили до лісу двох самиць та самця.

 

Чоловік каже: -” птахи швидко адаптуються до дикої природи і вже невдовзі мають виводити потомство.”Також зазначає, що ті фазани, яких тогоріч випустив, час від часу помічає у лісовій смузі, де їх і полишив. Завдяки таким добродійникам збільшується популяція фазанів у природі, – підкреслив Іван.

Птах має довжину тулуба до 85 см, вагу до 2 кг, довгий клиноподібний хвіст з 18 пір’їв. Має гачкуватий дзьоб. Пір’я на тілі у самців фазанів яскраве та красиве різного кольору — золотавого, темно-зеленого, помаранчевого, фіолетового. По краям голови тріпотять пучки подовжених пір’їн, які утворюють щось на зразок ріжків. Хвіст має жовто-бурий колір з мідно-фіолетовим відливом. Самець набагато більший за самицю. Самиці фазану дуже бліді, мають тіло буро-жовтого кольору з фіолетово-рожевим відливом.

 

Боднар Олена, Карпатський об`єктив

 

10 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів