Угорщина передала Україні 13 тисяч доз вакцин від дитячих хвороб

Угорщина передала Україні 13 тисяч доз вакцин від дитячих хвороб
Угорщина передала Закарпаттю зокрема та Україні загалом 8000 доз вакцини "Пентаксин" (проти дифтерії, кашлюку, правцю, поломієліту та гемофільної хвороби) та 5 тисяч доз вакцини MMR-VAXPRo (проти паротиту, кору, краснухи). Передача відбулася сьогодні в Ужгороді.

 

Угоршина пятий рік поспіль продовжує передавати Закарпаттю вакцини від різних інфекційних хвороб. Загалом з 2017 року, відколи почалася відповідна добросусідська програма, Закарпаття, а з ним і вся Україна, отримали від Угорської Республіки близько 100 000 доз різноманітних вакцин. Про це сьогодні під час переддачі чергового траншу вакцин повідомив Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї.

За його словами, зараз привезли вакцини від дитячих хвороб.

"Вартість  вантажу, який підготував Національний центр здоровя Угорщини, становить 76 620 000 форинтів. Вакцину привезли на прохання депутатів Закарпатської облради, - уточнив Й. Бочкаї. - Для нас вкрай важдливо, щоб діти Закарпаття росли здоровими. Намагаємося в цьому допомогти країні-сусідці, адже вакцини будуть важливими не лише для мешканців області, а й для тих дітей із родин внутрішньо перемщенихх осіб, які наразі жтивуть у Закарпатській області.

Заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький висловив вдячність Угорщині за таку тривалу та вагому допомогу.

"Минулого року, коли в Україні почалася повномасштабна агрессія росії, ми звернулисядо багатьох країн із тим, щоб отримати вакцини, бо не знали, як відбуватимуться поставки і чи відбуватимуться вони взагалі з огляду на війну, - сказав заступник голови ОВА, - тому дуже цінним є те, що на наше прохання відгукнулися і надали вакцини європейського зразка, європейської якості. Для батьків це дуже важливо".

В.о. керівника Закарпатської обласної дитячої лікарні Єлизавета Біров наголосила, що отримані вакцини є комбінованими, вони від європейських виробників.

"Такі вакцини більш зручніші з тієї точки зору, що це менший стрес для дитини, коли вакцина одна, а не кілька. Я наголошую: вацина це єдини йметод захиститися від дитячих інфекцій", - уточнила депутатка.

Є. Біров додала, що колективний імунітет проти небезпечних інфекційних хвороб формується при 96-98 відсотках вакцинації населення. На жаль. на сьогодні в Закарпатті рівень вакцинації залишається в межах 76 відсотків від дифтерії, правця , поліомієліту.

Ці вакцини Закарпаття може передати й по інших регіонах України.

 kiszo.news

 

02 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів