В Ужгороді відкрилася художня виставка Ангеліни Турак (ФОТО)

В Ужгороді відкрилася художня виставка Ангеліни Турак (ФОТО)
Генеральне консульство Угорщини у м. Ужгород продовжує традицію організації експозицій творів закарпатських та угорських художників у своєму офісі.

 

Мета виставок – ближче знайомити громадян обох країн з мистецьким надбанням своїх народів та налагоджувати культурне співробітництво. Цього разу до Великодніх свят дипломати презентували твори Ангеліни Турак. Через стан здоров’я жінка, яка нещодавно відзначила 89 років, не змогла особисто прийти на відкриття – вітання від усіх гостей їй переказав син Юрій Яцина, головний лікар обласної клінічної лікарні.

У крові художниці і педагогині намішано багато національностей, що характерно для закарпатських родин. Батько – словак, мама – угорка. Дівчинка народилася в Ужгороді і з трьох років почала малювати. Наразі її мистецький доробок налічує до 2 тисяч живописних полотен.

Ангеліну Турак на Закарпатті знають і як чудового педагога. 60 років свого життя вона присвятила освітянській діяльності, працювала у багатьох школах, а останні 20 років до пенсії керувала художньою студією ім. З.Баконія у ПАДІЮНі. Також вона написала та проілюструвала чимало дитячих книг українською, словацькою та угорською мовами.

Ангеліна Турак працює у техніці акварель, монотипія, пастель, олійний живопис. В основному зображає пейзажі і квіткові натюрморти.

В експозиції також представлені писанки. Це ще одна творча тема майстрині. Роботи дуже пасують до прийдешніх свят, тож цією експозицією консульство Угорщини вітає всіх закарпатців зі світлим Великоднем.

 

05 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів