За добу Сили оборони відбили 47 атак на чотирьох напрямках — Генштаб

За добу Сили оборони відбили 47 атак на чотирьох напрямках — Генштаб

 

Протягом доби 12 травня українські військові відбили 47 атак російських збройних формувань на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. При цьому РФ завдала по українській території 7 ракетних та 49 авіаційних ударів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у ранковому зведенні.

"Протягом минулої доби противник завдав 7 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 81 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, для завдання ракетних ударів по Краматорську, Дружківці та Запоріжжю російські війська вчергове використали ЗРК С-300.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору", — підкреслили ГШ.

За інформацією Генштабу, задля поповнення втрат в особовому складі до одного із підрозділів РФ, що діє у Сватівському районі Луганської області, прибуло поповнення з-поміж відмобілізованих осіб. При цьому серед новоприбулого особового складу є військовослужбовці, які проходили лікування та реабілітацію через психічні розлади.

Також останнім часом на тлі значних втрат російські окупанти посилюють контррозвідувальні заходи у тимчасово захоплених населених пунктах.

"Зокрема, збільшилась кількість постів та патрулів у Ялті Донецької області. Представниками російської комендатури здійснюється пошук так званих "інформаторів", проводяться обшуки", — розповіли в ГШ.

 

13 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів