З початку 2023 року близько 200 військових пройшли реабілітацію у Закарпатській обласні лікарні

З початку 2023 року близько 200 військових пройшли реабілітацію у Закарпатській обласні лікарні

 

Близько 200 військових з початку 2023 року пройшли реабілітацію в обласній лікарні імені Андрія Новака в Ужгороді. Про це Суспільному розповів завідувач реабілітаційного відділення лікарні Павло Бланар. За його словами, реабілітацію тут проходять військові з усієї країни.

Реабілітацію після травми ноги в обласній лікарні проходить військовий Віталій. За словами чоловіка, займається він тут два тижні.

"Мене хлопці навчили, поставили, десь переконали в тому, що ходити то нормально і нічого, що в тебе там кусок пластини в нозі. Кожного дня потроху ми розробляли якісь масажі. Робили усе можливе для того, щоб так міг пройти. Коли прибув сюди два тижні тому, я був з цією штукою на нозі, я не знав взагалі коли зможу ходити. А так потроху дивишся і вже виходить щось. Це дякуючи хлопцям-лікарям, які займаються нами. Вони, дійсно, професіонали своєї справи", — каже військовий.

Візок, на якому Віталій приїхав до реабілітаційного відділення, показує фізичний терапевт Василь Дідик.

Чоловік розповідає: "Віталій приїхав сюди сам на візочку. Він справді виявив дуже велике бажання до занять. Це було ключовим у його відновленні. Ще багато роботи, але вже й так непогано. Він займається вже понад два тижні, спочатку це були банальні сидячі заняття, ми працювали з верхнім плечовим поясом, спиною, а наразі ми можемо робити перші кроки. Насправді це клопітка робота, але бажання пацієнта, командна робота і Божа допомога дають великий результат. Реабілітація складана штука, але якщо дуже хотіти, то можна багато зробити".

Близько 200 військових з початку 2023 року пройшли реабілітацію в обласній лікарні імені Андрія Новака в Ужгороді.

"Я б відмітив, що в нас є лікарі фізіотерапевтичного відділення, є психотерапевт, є асистенти лікарів і медичні сестри, які теж багато чого роблять. Наразі ми пролікували понад 200 пацієнтів. Кожна така маленька перемога нас сильно радує", — додає завідувач реабілітаційного відділення Павло Бланар.

 

27 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів