Чому важливо очищувати воду та що для цього потрібно

Чому важливо очищувати воду та що для цього потрібно

 

Вода — це важлива рідина, яка має надзвичайно велике значення для життя всього живого. Вона впливає не тільки на гідратацію організмів, але й широко використовується у багатьох сферах, як побутових, так і технічних. І хоча для технічного застосування вимоги до якості води не такі суворі, як до питної, рівень її очищення має великий вплив на все устаткування, з яким вона контактує. Від її якості залежать правильне функціонування приладів та їх термін експлуатації. Якими способами можна очистити воду та які фільтри для води при цьому використовуються — розповідаємо в даному матеріалі.

Чому якість води має вплив на роботу обладнання

Вода — це універсальний розчинник, який може містити багато різних сторонніх елементів. Природно, що без очищення частинки ґрунту, солі та мікроелементи, розчинені у воді, неминуче осідатимуть на внутрішніх поверхнях комунікаційного та побутового обладнання. Шари осаду можуть суттєво впливати на ефективність роботи пристроїв, а у випадку їх надмірної кількості призвести до виходу з ладу обладнання.

Які елементи впливають на роботу побутових та технічних пристроїв

Суттєво погіршити функціонування обладнання можуть наступні інгредієнти:

  • нерозчинні механічні домішки — призводять до зменшення перерізу каналів, виходу з ладу запірної, регулювальної арматури та циркуляційних помп;

  • розчинені осадоутворювальні елементи — знижують ефективність роботи теплообмінників, нагрівачів, призводять до ламання окремих елементів сантехнічних та побутових приладів;

  • речовини, які призводять до корозії — спричиняють стоншення стінок металевих деталей теплотехнічних пристроїв та скорочення їх терміну служби.

Кожен з цих чинників може призвести до серйозної несправності обладнання, а їх комплексний вплив суттєво прискорить процес руйнування деталей та систем пристроїв.

Як можна очистити воду для захисту побутового та технічного обладнання

Для очищення води можна застосувати різні способи, кожен з яких бореться з певними речовинами, що містяться у воді.

Механічний спосіб

Це найпростіший спосіб очищення води, який застосовується при заборі води з озер, річок та водосховищ. За його допомогою з води можна видалити відносно великі частинки бруду. Для цього використовуються сита, ґрати, пісколови.

Картриджний та промивний механічні фільтри

Механічні фільтри є обов'язковим устаткуванням при використанні води у помешканнях. Розрізняють картриджний та промивний механічні фільтри.

Картриджний — це одноразовий фільтр для холодної та гарячої води. При його використанні необхідно слідкувати за пропускною здатністю фільтра та при зменшенні натиску міняти.

Промивний — фільтром є сітка, яка не пропускає забруднення у воду. Промивний фільтр є як для холодної води з використанням пластикової нижньої частини, так і для гарячої, в якому використовується металевий корпус.

Очищення води «зворотний осмос»

Це найсучасніший спосіб очищення. Вода під тиском проходить через напівпроникну мембрану, видаляючи частинки, розмір яких може бути меншим за 0,001 мікрон. Таким чином вдається очистити воду від іонів жорсткості, металів, нітратів, сульфатів тощо.

Підіб'ємо підсумки

Використання неочищеної води може завдати значної шкоди як людині, так і побутовим пристроям. Щоб уникнути проблем з функціонуванням обладнання, варто використовувати фільтри для очищення, які необхідно вибирати, враховуючи хімічний склад води, вид побутової техніки та власні фінансові можливості. Магазин Aqua-Life пропонує широкий асортимент фільтрів для води, серед яких можна вибрати оптимальний варіант.

 

 

30 січня 2024р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів