Юні закарпатці передали гвардійцям подарунки до Дня Незалежності України

Юні закарпатці передали гвардійцям подарунки до Дня Незалежності України
Окопні свічки та маскувальну сітку виготовили для закарпатського підрозділу НГУ вихованці літнього табору при духовному центрі імені Івана Павла другого Мукачівської греко-католицької єпархії.

 

Юні закарпатці виготовили все це під час майстер-класу, який провели для них представники громадської організації «Рада ветеранів Закарпаття» і волонтерської групи «Невгамовні бджілки».

“Моя мама волонтерка, тому я роблю свічки кожного місяця. Я зробила десь 20 свічок точно. Спочатку треба взяти картон і накрутити його равликом, покласти в таку баночку, яка висотою і шириною має бути однакова, щоб коли будете заливати віск, не було більше, ніж до палички, бо може не дуже горіти”, – розповіла вихованка табору Вероніка.

“Матеріал у нас уже підготовлений. Це буде осіння сітка, тому що тут є зелені смужки й світло-коричневі. Ми займаємося в’язанням сітки вже третій рік, від початку повномасштабного вторгнення”, – сказала волонтерка громадської організації “Невгамовні бджілки” Леся Локес.

“У нас є підрозділ, який виконує бойові завдання і такі речі завжди потрібні, бо яким би повноцінним не було забезпечення, сітки і свічки це – розхідний матеріал, і постійно є потреба, щоб підігріти їжу, чи навіть зігрітися. Ми намагаємося забезпечувати й в такий спосіб підтримувати, дякуючи діточкам. Будемо бачити, де є більша потреба, але наразі маємо підрозділ, який виконує бойові завдання, їм все це і передамо”, – розповів військовий капелан Нацгвардії Роман Лозюк.

У заході взяли участь понад півсотні дітей різного віку. Окрім окопних свічок та маскувальної сітки, вони приготували і передали нацгвардійцям до Дня Незалежності України власні малюнки, які зігріватимуть серця воїнів під час оборони рубежів нашої Батьківщини.

 

18 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів