Виноградівські лікарі третій день борються за життя дитини з ромського табору

Виноградівські лікарі третій день борються за життя дитини з ромського табору
У Виноградові у ночвах з водою втопився хлопчик. На третій день після утоплення дитина перебуває в реанімації на штучному диханні, її стан залишається важким.

 

Це сталося в суботу, близько 19.35, у місцевому ромському таборі.

Маленький Максимко, якому всього 1 рік і 3 місяці, на якусь мить залишився сам у хаті. Граючись, він вчепився ручкою за ночви, перехилився і впав у воду для полоскання одягу. На щастя, до хати вчасно зайшов батько, витягнув сина з води й почав активно робити штучне дихання. Сам він, не дочекавшись приїзду "швидкої", на мопеді привіз дитину в лікарню.

– Стан хлопчика був украй важким, - розповів Голосу Карпат лікар-анестезіолог Віктор Трикур. - Дитина знаходилася у стані коми та судомного статусу. Ми поставили її на апаратне дихання та розпочали лікування.

Ситуація ускладнена тим, що, впавши у воду, хлопчик зазнав переохолодження і отримав запалення легень. До того ж лікарі не можуть визначити, яких пошкоджень завдано головному мозку дитини.

Сьогодні Максимко усе ще знаходиться на апараті штучного дихання, його стан стабільно важкий. Та лікарі кажуть, що помітні певні зрушення в лікуванні, оскільки в хлопчика припинилися судоми, він почав самостійно віддихувати, а його організм потроху приймає їжу.

Учора батьки в лікарні охрестили сина і постійно знаходяться поруч, молячись за його одужання.

В Олександри Фодор та Андрія Береша, окрім Максимка, є ще старший син Андрій. Мати перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною. Гроші для сім’ї заробляє батько, збираючи пластмасові пляшки на сміттєзвалищі.

Обставини утоплення малолітньої дитини розслідує місцева поліція.

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів