У березні Берегівщина запрошує гостей на винний фестиваль
На першому фестивалі журі оцінювало понад 80 сортів вин, з них 3 одержали золоті медалі, 4 - срібні і 5 – бронзові. З того часу з року врік винні фестивалі стали своєрідною візитною карткою Берегівщини, де відвідувачі можуть скуштувати та оцінити найкращі сорти вина. Поряд з сухими, напівсолодкими, та десертними винами, з’явилися такі, як „Розе” та „Вермут”. Серед безлічі вишуканих сортів тільки тут можна посмакувати „Серемське зелене”, „Бакатор”, „Берегівську троянду”.З часом Берегівський фестиваль вина переріс у міжнародний. Тепер у ньому беруть участь виноградарі Угорщини та Австрії. Протягом 8-ми років берегівські винороби представляли наш край на різних фестивалях вина у Закарпатті, де отримували численні нагороди. Великий успіх вина Берегівщини мали на виставці у м. Києві.
Навесні 2001 року було заснованекооператив виноградарів та виноробів Берегівщини, завданням якого було відродження виноробних традицій, вирощування традиційних сортів винограду та виготовлення вина. За сприяння членів об’єднання у 2004 році було створено „Винний орден святого Венцела”, головною метою якого є сприяння популяризації Берегівських вин, розвиток культури споживання вина. Саме ця організація стала рушійною силою фестивалю вина на Берегівщині.
Що є найхарактернішим для берегівських вин? Розвитку виноградарства на Закарпатті сприяють відмінні кліматичні та географічні умови.
Дрібні підприємці стараються відновити такі традиційні сорти як „Королівська Леанка” (прапорне вино ордена св. Венцела), Фурмінт, Різлінг, Трамінер. З них виготовлюють високоякісні вина.
За останні десять років в районі площа виноградників збільшилася на 150 га. Із введенням сучасних технологій вирощування винограду та вироблення вина у районі було налагоджено виробництво вин такими підприємствами як„Чизай” та „Котнар”.Поряд зі столовими сортами винограду дрібні підприємці вирощують вишукані сорти винограду. Саме тому влітку та восени наш край відвідує багато туристів, щоб скуштувати вирощені тут фрукти та ягоди, переважна більшість яких є екологічно чистими.
Берегівщина запрошує гостей!
Організатори фестивалю:
Винний орден св. Венцела
Спілка угорських підприємців Закарпаття
Закарпатська угорська туристична рада
Більш детальна інформаціяза номерами:
tel: +380 99 23 194 65
tel: +380 99 37 604 13
tel: +380 97 73 801 92
Анкету для участі можна отримати за наступними адресами:
E-mail: [email protected]
Ужгородський прес клуб
До теми
- Найкращі виноградники Закарпаття у 2024 році. Рейтинг Закарпатської туристичної організації
- Закарпатські вина оцінили найкращі сомельє України та закордону
- Близько 5 тисяч людей зможуть прийняти 90 баз відпочинку у селі Солотвино на Закарпатті
- “Дорога вина та смаку Закарпаття”: Як за кілька днів побачити туристичне Закарпаття по-новому
- Турагенти чавили виноград у діжках у Берегові (ВІДЕО)
- Локальний рекорд: На Закарпатті відкрили одразу 5 мініскульптурок уздовж туристичного маршруту (ФОТО)
- В Ужгороді відкрили нову туристичну атракцію – Виноградну гору поблизу «Кілікії» ФОТО
- Відомий курорт Закарпаття з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)
- Чому Піно Нуар – це «Бургундське» із Закарпаття, або На скільки відсотків відчуває себе виноробом Олег Скрипка
- Закинуті замки стануть новими туристичними атракціями Закарпаття (ФОТО)
- На Закарпатті нещодавно презентували новий туристичний маршрут "Шлях Плотені"
- Нуль туристів. Чи виживе туристична галузь на Закарпатті після карантину
- Екскурсії по-закарпатськи: винороби проведуть онлайн-екскурсії про вино
- Вчитель з Виноградова піднявся на Говерлу 30 разів та заснував клуб гірського туризму
- На Закарпатті з’явиться Дорога вина і смаку. Що це дасть регіону?
- Стихійні місця продажу на Закарпатті - небезпека для туристів
- Солотвинські озера вже починають приймати відпочивальників (ВІДЕО)
- Не будьте байдужими: хлопець із Виноградова благає про допомогу (ВІДЕО)
- Французький досвід у галузі виноробства передадуть закарпатцям: що, де і коли?
- Перечинська мануфактура: як працює закарпатська сироварня і в чому її секрет? (ФОТОРЕПОРТАЖ Ч.2)
До цієї новини немає коментарів