Чому лікарі радять не захоплюватися ранньою городиною?

Чому лікарі радять не захоплюватися ранньою городиною?
Привабливий вид фруктів і овочів на полицях в магазинах створюють видимість корисних і насичених вітамінами продуктів. Лікарі застерігають про небезпеку даних продуктів.

 

Щоб підтримувати свій організм здоровим, насичувати корисними речовинами і вітамінами необхідно цілий рік вживати овочі і фрукти, в яких найбільше міститься необхідних елементів.

Лікарі рекомендують вживати фрукти і овочі в той час, коли настає сезон кожної рослини. Наприклад, влітку більше всього росте фруктів і овочів, а взимку навпаки. Коли ми бачимо на прилавках в магазинах яскраво червоні помідори ранньою весною або в середині зими, варто задуматися про те, наскільки вони корисні.

Не сезонні овочі і фрукти мають привабливий зовнішній вигляд, але це не означає, що вони настільки корисні як ми думаємо.

Лікарі застерігають про те, щоб якомога менше вживали вітамінні продукти не в сезон, так як такі "вітаміни" містять нітрати.

На вигляд, магазинні фрукти і овочі виглядають ідеально. На продуктах немає гнилі, ознак незрілості, але якщо порівняти з продуктами, які вирощені в домашніх умовах, можна помітити різницю. Домашні овочі і фрукти не ідеальні на вигляд, але вони набагато корисніше, ніж магазинні овочі і фрукти.

Величезну проблему представляють всілякі добавки і консерванти, якими насичують фрукти і овочі під час їх дозрівання. Рясна обробка садів і сільськогосподарських полів різними отрутохімікатами у спробі зберегти і примножити урожай не може не позначитися на вміст шкідливих речовин в продуктах.

Імпортні продукти теж містять безліч отруйних речовин, так як їх термін зберігання і транспортування займає певний час, а за цей час треба зберегти товарний вигляд продуктів.

Виявити нітрати та отруйні речовини в овочах і фруктах дуже складно, це можуть зробити тільки фахівці в лабораторіях, але ми не можемо після кожної покупки будь-яких фруктів і овочів здавати їх в лабораторію.

Яка небезпека нітратів?

Коли нітрати потрапляють в організм, вони відразу поширюються по нашій крові і всьому організму. Нітрати призводять до захворювань кисневого голодування, вражають серцево-судинну систему, систему травлення, нервову систему. Особливо схильні до небезпеки діти, люди похилого віку, а так само ті, хто має захворювання дихальної системи, анемії і тд.

Як захистити організм від нітратів?

1. Купуйте овочі та фрукти в місцях організованої торгівлі. На ринку всі товари ретельно перевіряються лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи. Щоб потрапити на прилавки магазинів, кожна партія овочів повинна супроводжуватися сертифікатом якості.

2. Спробуйте купувати фрукти і овочі у літніх людей, ваших сусідів, які самі вирощують продукти.

3. Найбільше накопичують нітратів салати, капуста, редис, буряк, зелень. Перед вживанням видаляйте частині, де найбільше накопичується нітратів: в стеблах, шкірці, верхніх листах, верхівці, на корені.

4. Знизити рівень шкідливих нітратів допоможе замочування продуктів в холодній воді. Ця порада особливо актуальне для листових овочів і коренеплодів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що кісточки вишні, а так само абрикоси, персика, сливи містять ціанід. На скільки відомо, що ціанід - отруйна речовина, яке часто використовується для отруєння шкідливих гризунів в господарстві. Не завжди ми можемо контролювати свій укус рослинного плода і буває, що не навмисно, але ми розгризали кісточку плоду і що ще гірше, ковтаємо її. Таким чином, ми піддаємо себе впливу ціаніду. При легкому отруєнні ми відчуваємо головний біль, запаморочення, дезорієнтацію, тривожність і блювоту. У великих дозах споживанні ціаніду призводить до труднощів з диханням, підвищення кров'яного тиску і серцевого ритму і ниркової недостатності.

Джерело: "Знай.ua" Наталья Лошакова

 

30 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів