Як простимулюють Ужгородський коньячний нові правила виробництва коньяку?

Про це повідомляє landlord.ua.
Хоча в «Основних правилах виробництва і зберігання коньяків України» зазначається, що марочні коньяки України виготовляють з вітчизняних коньячних спиртів, законодавством дозволяється при виробництві ординарних коньяків використання імпортних витриманих коньячних спиртів і коньяків. І конкретних допустимих часток привозного спирту не визначено.
Це призвело до того, що з 2008 року ординарні коньяки в України на багатьох підприємствах майже на 100% виготовлялися виключно з імпортних спиртів. А деякі виробники не використовували обладнання повного циклу. В наслідок цього в Україні щорічно скорочувалися площі виноградників та практично «вимерло» вітчизняне виробництво коньячних виноматеріалів.
До того ж заводи первинного виноробства через демпінгові ціни на імпортні спирти змушені реалізовувати коньячні виноматеріали виробникам коньяків України за цінами, нижче собівартості.
Щоб уникнути такого перекосу, Державною регуляторною службою України погоджено проект наказу Мінагрополитики, яким затверджено Правила виробництва коньяків України.
Нові правила сприятимуть розвитку виноградарства в Україні та стимулюватимуть вітчизняних виробників коньячних спиртів забезпечувати сировиною виробників коньяків та упереджувати обман споживачів.
Зараз нові Правила виробництва коньяків України узгоджуються Мінекономрозвитку. Потім їх має зареєструвати Мінюст, після чого Правила набувають чинності через шість місяців з дня офіційного опублікування.
Щоб отримати коньяк, виноматеріал необхідно перегнати на коньячний спирт, потім одержані спирти витримати, виготовити купаж, обробити одержаний напій до кристальної прозорості і розлити, пояснили у Центрі експертиз «Тест».
Для виробництва коньячних виноматеріалів використовують високоврожайні сорти білого, рожевого або червоного винограду з нейтральним чи легким квітковий-фруктовим ароматом. Сорти зі специфічним ароматом непридатні для виробництва коньяків. Переробку винограду роблять за схемою приготування білих вин, тобто зброджують сусло (сік) після швидкого відділення мезги. Молодий коньячний спирт є безбарвною малоароматною і різкою на смак рідиною. Для того, щоб цю рідину перетворити на коньяк, молоді спирти витримують в дубових бочках або місткостях заповнених деревиною дуба у вигляді брусків або стружки (дубові чіпси).
До теми
- У міськраді розповіли про основні прогнозні показники бюджету Ужгорода на 2021 рік
- В обласному центрі Закарпаття схвалили проєкт бюджету міста на 2021 рік
- Папір з листя, який винайшов закарпатець, запустили у промислове виробництво (ФОТО)
- Закарпатці сплатили майже 197 млн грн «патріотичного податку»
- В Ужгороді відбудеться тренінг «Розпочни свій бізнес» від Міжнародної організації праці. Реєструйтеся!
- Чому на Закарпатті важливо продавати ліс через Товарно-сировинну біржу?
- Із 1 липня розшириться перелік виробників спирту
- В Ужгороді обговорили проблеми наповнення місцевих бюджетів
- Повноводний Уж, обводнений Боздоський парк та захист від паводка: чи реально все це втілити в Ужгороді?
- Державний фонд регіонального розвитку виділить Ужгороду 20 мільйонів гривень. Що ремонтуватимуть?
- Ужгородська міськрада та UkraineInvest співпрацюватимуть в напрямку залучення інвестицій в місто
- Андрій Андріїв: «Інтенсивний розвиток альтернативної енергетики – запорука розвитку економіки»
- Компанія Jabil відкрила новий майданчик на виробництві в Ужгороді. На що очікувати?
- Майже 1,7 млн грн до бюджету Ужгорода забезпечили у 2018 році працівники управління ДАБК
- Попався: нечесному підприємцю з Ужгорода доведеться сплатити до бюджету понад 6 млн грн
- Нерухомість в Ужгороді: Квартири від 17, а будинки аж до 400 тисяч доларів
- Закарпатським виноробам на замітку: малих виноробів буде переведено на єдиний податок четвертої групи
- Як спрацювала промисловість Закарпаття за 9 місяців цього року?
- Закарпатські фіскали — бізнесовим колам!
- Закарпатські фіскали пояснили, як для перевірки відшукати електронний чек
До цієї новини немає коментарів