У муздрамтеатрі готують Маркеса по-закарпатськи

У муздрамтеатрі готують Маркеса по-закарпатськи
Оповідання «Старигань з крилами» основоположника латиноамериканського магічного реалізму Габріеля Гарсія Маркеса вже стало надбанням світової класики. Вивчається воно й на уроках зарубіжної літератури в українських школах. Закарпатський драматург Олександр Гаврош зробив власну інтерпретацію притчі, перенісши дію з узбережжя Атлантичного океану в рідні Карпати.

 

Що це за дивна істота з крилами? Чому вона до нас прилетіла? На це дає свою відповідь кожен герой неймовірної історії, яка докорінно змінила життя на Богом забутому хуторі у високих горах.

Жанр вистави у Закарпатському обласному академічному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв назвали «закарпатською марою». Постановку здійснює відомий режисер Олександр Сакісьянц. В головних ролях задіяні провідні актори театру, зокрема, Олександр Мавріц, Лариса Білак, Анатолій Мацак. Прем’єра «Вуйця з крилами» запланована на День театру, 27 березня. 

Це вже третя п’єса ужгородця Олександра Гавроша, що буде втілена у найбільшому театрі області. У 2013 році київський режисер Сергій Архипчук поставив його любовну драму з прибамбасами «Meine liebe Віра», а в 2015 році головний режисер Анатолій Філліпов здійснив постановку інтелігентної драми  про Адальберта Ерделі « В Парижі гарне літо…».

 Uzhgorod.net.ua

 

01 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів