Найвищі обласні галузеві премії урочисто вручать літераторам і митцям Закарпаття

Найвищі обласні галузеві премії урочисто вручать літераторам і митцям Закарпаття
У п’ятницю, 16 березня, в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради відбудеться церемонія вручення обласних премій у галузі літератури і мистецтва за 2017 рік.

 

На урочистий захід за участі керівників краю і, власне, цьогорічних лауреатів, запрошені всі охочі. Поряд із офіційними вітаннями звучатиме й музичний подарунок у виконанні цьогорічних лауреатів премії ім.Д.Задора.

Початок о 14.00.

Нагадаємо, чотири премії, що є найвищими галузевими відзнаками в області, названі на честь корифеїв літератури та мистецтва Закарпаття: у галузі літератури – премія ім.Ф.Потушняка, в галузі музичного і виконавського мистецтва – ім.Д.Задора, в галузі театрального мистецтва – ім.братів Є.та Ю.-А.Шерегіїв, у галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – ім.Й.Бокшая і А.Ерделі). Започатковані в 1995 році облдержадміністрацією та обласною радою задля підтримки розвитку професійного мистецтва в краї. За час існування премій ними відзначено вже майже півтисячі лауреатів. Зокрема, цього разу, за професійні здобутки в 2017 році, преміюють 33 діячів у 22 номінаціях.

Джерело: Департамент культури Закарпатської ОДА

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів