Із сюрпризами та подарунками: свято останнього дзвоника у Пацканьові запам'ятається надовго

Із сюрпризами та подарунками: свято останнього дзвоника у Пацканьові запам'ятається надовго
Для майже сотні учнів Пацканівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня, що на Ужгородщині, пролунав учора останній дзвінок. Закінчення навчального року у цій школі завжди свято: тут свої традиції, які трепетно бережуть вже багато років.

 

Ошатно прибране шкільне подвір'я, квіти, повітряні кульки, гарно вбрані діти, схвильовані батьки, вчителі, почесні гості. Директор школи Ілля Коштура вітає учнів із закінченням навчання та вручає відзнаки найбільш успішним, а їх з кожним роком усе більше: це відмінники навчання, а ще призери районних та обласних учнівських олімпіад.

Завжди з особливою радістю чекають у Пацканьові свого земляка, випускника цієї школи, мецената Василя Ковача. Де б не працював і які посади б не обіймав, народний депутат України попереднього скликання не забуває свою малу батьківщину. Його допомогу видно і загалом у селі, і у школі зокрема. У Пацканьові добре знають, від кого діти отримають свій перший шкільний портфель, повний приладдя, від кого передають подаруночки Святий Миколай та Дід Мороз, хто завжди приїжджає із смачними тортами, морозивом та соками, допомагає з ремонтами, придбанням техніки тощо.

Уже реалізовано чимало благодійних проектів, але Василь Ковач не перестає дивувати земляків. Щедро обдаровані увагою благодійника, сьогодні, тим не менш, вони були вчергове вражені. Василь Ілліч разом із сином Сергієм Ковачем, генеральним директором групи енергетичних компаній "РЕНЕР", започаткували відзначення грошовими преміями кращих учнів Пацканівської школи. Нині їх вручали вперше.

Тож, за високі досягнення у навчанні, перемоги у предметних олімпіадах та активну участь у житті навчального закладу диплом І ступеня та премію у розмірі 3000 гривень отримала учениця 7 класу Дарина Граб, її однокласниця Каріна Скучка - диплом ІІ ступеня та премію у розмірі 2000 гривень, диплом ІІІ ступеня та грошова премія 1000 гривень дісталися третьокласниці Діані Бабущак. Крім того, заохочувальні грошові премії отримали й усі відмінники школи. Без перебільшення, це стане чудовою мотивацією дітям на майбутнє, адже вони починають розуміти, що знання - це дуже важливо, і якщо добре вчитися, то завжди є винагорода. І зараз, і тим більше у майбутньому. 

 

01 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів