Переселенка з Донбасу Анжела Бабкіна: "Ужгород – це моє кохання"

Переселенка з Донбасу Анжела Бабкіна: "Ужгород – це моє кохання"
Учора, 17 лютого, в Ужгороді відбулося чергове Women`s Talks – цього разу говорили про переселенок, їхню адаптацію в Ужгороді та, власне, чому саме це місто обрали для проживання. Упродовж кількох днів ми публікуватимемо історії про незламність жіночого духу та віру у власні сили попри складні життєві обставини. На черзі – історія Анжели Бабкіної, яка шостий рік поспіль живе на Закарпатті.

 

Анжела Бабкіна – голова правління ГО "Закарпаття-Донбас". Жінка народилася в Шахтарську, що на Донеччині. До Ужгорода переїхала у 2014 році. Анжела розповідає: тоді ніхто не вірив, що розпочеться повномасштабна війна. 

«Мене відрядили на курси у Київ у липні 2014-го. Коли я повернулася, то почались активні бойові дії. Тиждень ми  з сусідами спостерігали за тим, що відбувається: гради стояли під нашими вікнами, ми бачили, хто і звідки стріляє. Ще страшніше стало, коли відімкнули газопостачання, світло. Тоді підійшов сусід і сказав, що ми з ним виїжджаємо".

Анжела з сусідом виїхали в розпал бойових дій, 1 серпня 2014 року. Вони проїхали близько 10 блокпостів, на яких стояли войовничо налаштовані люди, які оглядали машину, навіть викинули ключі від автівки.

"Згодом я поїхала в Новоазовськ до подруги, але ми знаємо, яка невтішна доля спіткала і це місто. Ще через якийсь час мене кликали до Києва, Дніпра, Херсона, але чомусь здавалось: якщо я поїду, то військові дії розпочнуться і там. Сьогодні це звучить, можливо, смішно, але тоді був такий психологічний стан". 

А на травневі свята 2014 року пані Анжела гостювала в Ужгороді. І саме тоді вирішила, що тут слід залишатися, бо далеко від військових дій, найзахідніша область країни. Тож із кінця серпня 2014 проживає в обласному центрі Закарпаття.

"Я розумію, що Ужгород – це моє кохання. Що ж до побуту, квартиру знайшли без труднощів. Із часом запропонували роботу, заяву на звільнення  я надсилала факсом. Згодом влаштувалася в Центр соціальних служб. А з кінця 2016 року я працюю в громадському секторі. У мене була впевненість, що все вдасться. Назад я не повернуся, бо дуже важко починати життя спочатку. Я туди не можу повернутись і в силу політичних переконань».

Ольга Богославська, Uzhgorod.net.ua

Читайте також: Переселенка Тетяна Хорошилова: "Вважаю, що я цілком успішно інтегрувалася в Ужгороді"

Переселенка з Донецька Олена Кондратенко: "Зараз Ужгород – мій дім"

Переселенка з Донецька Ольга Лемко: "Коли їхали в Ужгород, розуміли, що війна – не на день чи два"

Переселенка Анна Шуліка: "Сумніваюся, що колись повернуся жити у Донецьк..."

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів