Стало відомо, як на Закарпатті організують ЗНО

Стало відомо, як на Закарпатті організують ЗНО
Важлива інформація для закарпатських випускників.

 

Про це під час брифінгу повідомила начальниця департаменту освіти та науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова. Складатимуть ЗНО не тільки цьогорічні випускники, але й минулих років, а також випускники закладів профтехосвіти та ВНЗ I-II рівня акредитації.

 

– Складність цьогорічного ЗНО полягає у дотриманні заходів безпеки, – наголосила Ганна Сопкова. – На вході у пункти тестування ЗНО абітурієнтам мірятимуть температуру, а з собою вони повинні будуть мати захисні маски. 

 

Попри те, що до початку ЗНО в Україні мають запустити міський, міжміський та обласний транспорт, переважну більшість випускників шкіл мають довозити до пунктів тестування, і займатися цим має місцева влада. Інформацію про транспорт для доїзду на місце проведення ЗНО потрібно дізнаватися у керівників шкіл.

Що стосується учнів інших класів, то всі вони отримають табелі в онлайн режимі. Для учнів 4 та 9-их класів цього року була відмінена ДПА. Ці діти здавати державну підсумкову атестацію не будуть.

 

– Випускники 9-их класів отримають свідоцтво про здобуття базової середньої освіти вчасно. Всі ці документи прибудуть з Києва до 15 червня і будуть вручені кожній дитині,  – розповіла Ганна Сопкова. 

 

Варто також зазначити, що 15 та 17 червня відбудеться пробне ЗНО. На нього цьогоріч зареєструвалося 6 тис 200 осіб. Воно також відбудеться з дотриманням усіх карантинних заходів. Що стосується випускників шкіл з мовами нацменшин: угорською, румунською, російською – усі вони без винятку, отримають завдання на ЗНО з перекладом.

Христина БІКЛЯН, Карпатський об'єктив

 

28 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів