Закарпатські абітурієнти склали ЗНО з історії України

Закарпатські абітурієнти склали ЗНО з історії України
Сьогодні, 9 липня, випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2020 році здобули повну загальну середню освіту, мали можливість скласти у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) історію України. 

 

Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України входить у трійку найпопулярніших тестувань, поруч з математикою та українською мовою. Зазвичай, учні обирають між тестом з математики та історією, зважаючи на запити  вишів.

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти для проходження  тестування  з  історії  України  працювало  43  пункти,  на  яких було  зареєстровано  10 312 учасників.Час, відведений на виконання завдань тестів ЗНО у 2020 році з історії України, складає 150 хвилин.

Сертифікаційна робота з історії України налічує 60 завдань різних форм і складається з двох частин: „Історія України ХХ – початку ХХІ ст. (30 завдань) та „Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.? (30 завдань). Програма ЗНО з цього предмета, яка хронологічно охоплює весь зміст шкільних курсів історії України від найдавніших часів до сьогодення, складається з  31  теми.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, – 94 бали. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України Українським центром оцінювання якості освіти буде оголошено до 25 липня.

Пресцентр Закарпатської ОДА

 

09 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів