Ужгород – у "помаранчевій" карантинній зоні: в місті посилено протиепідемічні заходи

Ужгород – у "помаранчевій" карантинній зоні: в місті посилено протиепідемічні заходи
Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в Ужгороді та нові протиепідемічні обмеження йшлося сьогодні на брифінгу у міській раді.

 

Міський голова Богдан Андріїв повідомив, що оскільки відсьогодні, 17 серпня, Ужгород – у «помаранчевій» карантинній зоні, то у місті протиепідемічні заходи посилено. За останні 2 тижні спостерігається ріст захворюваності на COVID-19, на ранок минулої суботи мали антирекорд – захворіли 32 ужгородців. Загалом на коронавірусну інфекцію захворіли 1076 ужгородців, 533 вже одужали. На жаль, 16 людей померли. Якщо така тенденція зберігатиметься, наголосив Богдан Євстафійович, то Ужгород ризикує опинитися у «червоній» зоні, тобто із найжорсткішими карантинними обмеженнями.

Ужгородська міська рада виділила достатньо фінансування для придбання медичного обладнання та засобів індивідуального захисту, у достатній кількості є і маски, і халати, і дезінфікуючі засоби, міська лікарня має 13 апаратів штучної вентиляції легень, 13 кисневих концентраторів.

В.о. начальника управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Ірина Столярова відзначила, що ріст кількості хворих в Ужгороді можна пов’язати із тим, що місто проводить багато тестувань на коронавірус, показник тестування становить 502 при нормі 24. Порівняно з минулим тижнем захворюваність зросла більш ніж на третину. Із 1076 ужгородців – хворих та тих, що вже одужали, 48% чоловіки, 52% жінки. 24% хворих – 50 років і старші, 65 років і старші – 16%, 6,5% – діти. У зв’язку із тим, що Ужгород потрапив у «помаранчеву» зону, відсьогодні у місті припинено планові госпіталізації пацієнтів, відповідний наказ підготовлено управлінням охорони здоров’я міськради. Це не стосується ургентних хворих, тобто тих, хто потребує невідкладної медичної допомоги, надання допомоги вагітним, новонародженим. Усі пацієнти мають проходити тестування на коронавірус.

Крім того, наказом зобов’язано керівників комунальних медзакладів вивчити потребу розгортання додаткових ліжок на випадок потрапляння у «червону» зону» та засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів, переглянути запас медикаментів.

На завершення брифінгу міський голова Богдан Андріїв подякував за роботу усім медичним працівникам, які зараз працюють у складних умовах, лікуючи хворих на коронавірус та наражаючи себе на небезпеку. Також Богдан Євстафійович вкотре закликав ужгородців бути свідомими, наголосив на обов'язковому дотриманні карантинних обмежень, маскового режиму і соціальної дистанції. Закликав без нагальної потреби не відвідувати велелюдні місця, різноманітні святкування тощо.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів