Аеропорт Ужгород має запрацювати восени - голова Закарпатської облради

Аеропорт Ужгород має запрацювати восени - голова Закарпатської облради

 

Аеропорт Ужгород має запрацювати вже цієї осені. Для того, аби летовище могло приймати літаки Sky Up чи МАУ, а не тільки “Мотор Січі”, його необхідно дофінансувати та модернізувати, на що потрібно близько 60 млн грн. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

 

“Зараз очікуємо підписання угоди між Україною та Словаччиною щодо використання спільного простору і готуємося до того, що аеропорт в Ужгороді нарешті запрацює вже цієї осені. Для того, аби він міг приймати літаки Sky Up чи МАУ, а не тільки “Мотор Січі”, його необхідно дофінансувати, модернізувати і на це треба приблизно 60 млн грн. Сума порівняно невелика, її можна відшукати. Як варіант - дозволити Комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт «Ужгород» Закарпатської облради взяти кредит і виступити гарантом.” - заявив Рівіс.

 

За його словами, у липні на сесії облради закарпатські депутати звернулися з проханням про безоплатну передачу з балансу аеропорту "Бориспіль" на баланс аеропорту "Ужгород" рухомого майна — техніки та обладнання.

"Бориспіль" має новіше (обладнання — ред.), але для нас воно ще послужить. Це ще більше зекономить нам коштів”, - зазначив Рівіс. Якщо раптом щось станеться, наприклад, сходження снігових лавин на перевалах чи лісові пожежі, то на Закарпаття можна буде дістатися тільки повітряним транспортом. А тому аеропорт має надзвичайно велике безпекове значення”, - наголосив голова облради.

 

На сьогодні тут здійснюють польоти тільки чартерні рейси, приймати великі літаки немає змоги, бо з одного боку - впритул місто, з іншого — словацький кордон, додав Рівіс. Але, на його переконання, аеропорт можна модернізувати і забезпечити достойне сполучення зі столицею України та столицями країн-сусідів ЄС.

 

22 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів