Чи готове Закарпаття до старту гірськолижного сезону?

Чи готове Закарпаття до старту гірськолижного сезону?
29 жовтня 2020 року,  за ініціативи Управління ДСНС України у Закарпатській області та Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, на виконання протокольного доручення від 13.10.2020 року, проведено семінар з питань підготовки до зимового туристичного сезону та безпеки подорожуючих з виїздом в смт. Ясіня Рахівського району (урочище Драгобрат).

 

Участь у виїзному семінарі взяли представники: Управління УДСНС України у Закарпатській області,  Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА,  райдержадміністрації, ДП «Ясінянське лісомисливське господарство», Карпатського біосферного заповідника, державної інспекції Управління Держпраці у Закарпатській області, готелів розміщених поряд з гірськолижними витягами Рахівського району; власники гірськолижних витягів, які розташовані на території Рахівського району;  власники туристичного спорядження, яке надається в оренду та туристичні гіди.

Маріанна Готра, начальник Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, привітала присутні від керівництва обдержадміністрації та наголосила про важливість: гарантування подорожуючим безпеки в гірськолижний сезон, проведення роз’яснювальної роботи з туристами про можливі небезпеки, які можуть трапитися під час їх відпочинку в гірській частині Карпат та дотримання ними правил безпеки в горах. 

Олександр Гуляк, начальник ГПРЧ АРЗСП УДСНС України у Закарпатській області, розповів присутнім про: роботу підрозділів ГПРЧ, безпеку туристів в горах в туристичний сезон, необхідність встановлення додаткової мережі веж-ретрансляторів мобільного зв'язку на гірських вершинах області для забезпечення надійного зв'язку в місцях туристичної активності, виділення земельних ділянок для будівництва та розташування районних ГПРЧ тощо.

Учасниками виїзного семінару було також обговорено готовність Рахівщини до відкриття гірськолижного сезону, причини аварійних ситуацій в урочище Драгобрат, поводження туристів в гірські та природно-заповідній зоні. Крім того, обговорювали питання обов’язковості реєстрації туристів і відпочиваючих та проведення з ними роботи щодо дотримання заходів безпеки тощо. Учасникам надано розроблені буклети на тему «Безпека туристів в горах».

Попович Ю.П., представник Управління Держпраці у Закарпатській області, наголосив та розповів про недотримання Правил безпеки з улаштування, безпечної експлуатації та утримання гірськолижних трас.

Крім того, працівники гірської пошуково-рятувальної частини АРЗСП УДСНС України у Закарпатській області провели навчання по евакуації потерпілих з канатно-крісельного витягу при аварійній зупинці в реальних умовах. Присутні побачили, в яких важких умовах здійснюється рятувальні заходи по евакуації потерпілих при повній аварійній зупинці  з канатно-крісельного витягу та з яким інвентарем.

Пресцентр Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів