Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність університету за 2020 рік

Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність університету за 2020 рік
Торішня вступна кампанія дала небувалий досі контингент студентів – 14946 осіб, а капітальні видатки вишу сягнули майже 40 мільйонів гривень

 

Високі позиції у міжнародних рейтингах, капітальні ремонти, рекордна кількість студентів, матеріальне заохочення працівників – про це й не тільки розповів під час щорічного звітування ректор УжНУ Володимир Смоланка. Відбувся звіт у рамках засідання Конференції трудового колективу Ужгородського університету.

Володимир Смоланка«Цей рік звичайним не назве жодна людина на планеті. Пандемія коронавірусу змінила життя кожного і людства загалом. Ми дістали низку нових викликів у навчанні, роботі та спілкуванні між викладачами й студентами. Але наш університет впевнено впорався з тими завданнями, перед якими постав», – розпочав Володимир Смоланка.

За оновленою системою фінансування закладів освіти «ми змогли отримати 21 мільйон гривень, – повідомив ректор. – Це дозволило спрямувати кошти для низки проєктів – у тому числі оновлення матеріально-технічної бази та стимулювання наших викладачів на освітню та наукову діяльність».

Навіть попри карантинні обмеження, університет провадив активну профорієнтаційну роботу. Як результат – успішна вступна кампанія.

«Цього року маємо менше іноземних студентів – це пов’язано з пандемією. Менше й магістрів – це є загальною тенденцією в Україні», – констатує Володимир Смоланка. – Однак у цілому виш має чудові результати вступної кампанії: вдалі заходи дали небувалий досі контингент студентів – 14946 осіб. Це найбільша кількість за всю історію університету.

У 2020-му присвятили чималу увагу капітальним ремонтам. «Капітальні видатки УжНУ становлять майже 40 мільйонів гривень. Думаю, не тільки наші студенти, а й жителі міста бачать, як покращується юридичний, медичний факультети, змінюється стоматологічний й кафедра сімейної медицини», – каже очільник вишу.

Весь ЗВІТ ректора за 2020 рік

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

фото Віталія Завадяка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів